Information om Corona-viruset

Mina studier

 

 

Nästan alla jobb kräver någon form
av utbildning.
Det är därför YrkesAkademin finns.
Våra utbildningar hjälper människor att hitta jobb eller byta karriär.

Vi utbildar för riktiga jobb

 

Varje år lär sig fler än 10 000 personer ett jobb hos oss – och de får jobb. Det beror på att vi samarbetar med företagen, utbildar för jobb där det saknas personal, och tar reda på vad varje deltagare behöver för att kunna lära sig på bästa sätt.

 

En stor aktör

 

YrkesAkademin är Sveriges största leverantör av uppdrags- och arbetsmarknadsutbildningar. Vi utbildar inom många olika branscher som fordon, industri, service, turism och vård.

 

Arbetsmarknadsutbildning.
För den som är inskriven på arbetsförmedlingen.

Yrkes­högskola.
För den som vill byta karriär eller vidare­utbilda sig.
Yrkesvux.
Yrkes­inriktad utbildning på gymnasial nivå som leder till jobb.
Stöd och matchning.
För den som behöver intensivt och anpassat stöd i att söka och hitta rätt jobb.
Privat- och företags­utbildning.
Korta kompetens­höjande utbildningar för privat­personer och företag.

 

 

Vägen till nytt jobb

 

En utbildning hos YrkesAkademin leder till jobb. Våra utbildare är goda pedagoger med bakgrund i yrket som de utbildar i. Praktik på riktiga arbetsplatser ingår alltid, och många av våra utbildningar går att göra på distans.

 

 

I samarbete med företagen

 

Vi utformar våra utbildningar i nära samarbete med branscherna, och utbildar för jobb där det saknas personal. Samarbetet är viktigt för oss. Vi vill gärna ha kontakt med fler företag som vill vara med och forma framtidens utbildningar, ta emot praktikanter, anställa utbildade deltagare eller föreläsa på utbildningar.

Kontakta oss gärna för ett möte!

 

Kontakta oss

 

 

Det var så det började

 

YrkesAkademin grundades 1997 i Falun av Lars-Göran Hagström. Då var det ett familjeföretag med ungefär 30 medarbetare. Man erbjöd arbetsmarknadsutbildningar, framför allt inom transportbranschen och industrin.

 

Med tiden växte verksamheten till fler branscher, och idag utbildar vi inom skilda branscher som fordon, teknik, service, turism och vård. Flera olika utbildningsformer har också tillkommit i YrkesAkademins utbud.

 

Sedan 2004 samarbetar vi med kommuner över hela Sverige och bedriver yrkesinriktad utbildning på gymnasial nivå. Samma år, 2004, startade YrkesAkademin sina första utbildningar inom Yrkeshögskolan, YH. Vi var tidigt ute med att utveckla nätbaserade utbildningar på YrkesAkademin. Tack vare dem kan allt fler deltagare över hela Sverige utbilda sig på distans inom Yrkeshögskolan och komma vidare i karriären. 

 

Idag är YrkesAkademin inte längre ett familjeföretag. När företaget 2010 köptes av Fagerberg & Dellby, hade omsättningen tjugodubblats sedan starten. Den nuvarande ägaren Capman köpte YrkesAkademin 2014. Idag är vi fler än 600 anställda på ett 50-tal orter i hela Sverige, och i Finland.