Mina studier

Så medverkar YrkesAkademin som partner i Buss-SM 2021

2 september, 2021

Nu kan du själv följa spänningen när 20 finalister gör upp om vem som är Sveriges bästa bussförare 2021.
Och självklart är YrkesAkademin delaktiga som samarbetspartner i flera avgörande moment.

 

Intresset är stort kring Bussförar-SM i Sverige. Varje år ökar antalet anmälda till tävlingen och konkurrensen blir tuffare och tuffare. I år anmälde över 650 personer sig och skrev det första teoriprovet. Därefter har 20 kvinnor och 20 män gått vidare i tävlingen och genomfört ett andra teoriprov. Efter sista gallringen är det 20 bussförare som nu kvalificerat sig till en finalplats.

 

Måndagen den 6 september klockan 09.30 går starten för finalen som sedan genomförs under hela dagen på Training Partner, vid Arlanda utanför Stockholm. Det är fem olika moment som varje finalist ska genomföra. Momenten är Servicemoment, Halkbana i simulator, Sparsam körning, Manöverbana och Katastrofövning.

 

Såklart är YrkesAkademin med som samarbetspartner, den här gången som delaktiga i två avgörande tävlingsmoment – ”backa med buss” samt ”halkbana via simulator” – moment som är delar i vår utbildning för att bli en bra bussförare.

 

– Vi har några av våra superduktiga utbildare och pedagoger, Majid IdrisMichel Apelgren och Kamaran Karimi som hjälpt till att förbereda och genomföra de här momenten berättar Jennie Forsén, enhetschef för YA Transport i Högdalen och Uppsala.

 

Prisutdelningen sänds på https://www.bussforar-sm.se klockan 15.00 på måndagen men redan från 14.00 kan du se en film om vad som hänt under dagens olika moment.

 

 

 

Behovet av bussförare är stort och utbildade förare får oftast jobb snabbt!

 

 

Vill DU bli bussförare? Vi hjälper dig:

 

KLICKA HÄR