Mina studier

”Trodde jag hade blivit för gammal” – Kristina, 60, fick jobb genom Yrkesakademin

1 november, 2021

När Kristina, 60, kom till YrkesAkademins matchningstjänst trodde hon att ingen skulle vilja anställa henne igen.
Facit: Hon fick ett ännu bättre jobb än hon själv vågat hoppas.
– Jag använder tipsen från YrkesAkademin i min egen ledarroll nu, berättar Kristina.

 

 

När Kristina, 60, kom till YrkesAkademins matchningstjänst var hon själv mycket tveksam till om hon skulle få ett nytt jobb, någonsin mer.

 

– Jag trodde att jag hade blivit för gammal, säger hon. Att arbetsmarknaden skulle satsa på yngre förmågor och att min tid var förbi.

 

Detta trots att hon själv drivit ett eget café i många år och är utbildad kock. Men med hjälp av YrkesAkademins handledare vände hon på situationen.

 

 

Anställningsintervjun blev inte som hon trott

 

 

– Det var toppen att starta dagen med YrkesAkademins livesända morgonseminarier, berättar Kristina. Jag fick bland annat bra tips om hur jag ska skriva mitt cv och vad jag ska tänka på inför en intervju. Det var också skönt att veta att man inte var ensam, ibland var vi nästan 100 uppkopplade personer som lyssnade och diskuterade med varandra. Att det var livesänt gjorde ju att man kunde ställa en fråga och få ett bra svar eller en dialog, det gjorde att man kände sig inkluderad.

 

Under tiden hos YrkesAkademin fick Kristina många matnyttiga och handfasta råd på hur hon kunde göra sitt arbetssökande med framgångsrikt. Hon berättar bland annat att när hon skickade sitt CV till sin handledare och fick tillbaka feedback om att hon hade skrivit för komprimerat.

 

– Då kunde jag använda verktygen från seminarierna till att förbättra mitt CV. Dessutom fanns det alltid någon nära till hands att fråga och få hjälp.

 

Så kom den plötsligt, kallelsen till en anställningsintervju för en kocktjänst hon sökt. Men det mötet blev inte helt som Kristina hade trott.

 

 

 

– När jag kom till anställningsintervjun trodde jag att jag hamnat fel, för jag hade ju sökt en annan tjänst. Jag satt och tänkte att nu har jag hamnat helt fel för jag förstod inte alls vad de pratade om.

 

 

”Chefen trodde på mig”

 

 

Men det visade sig att hon blivit utvald utifrån sin arbetslivserfarenhet att vara handledare i en helt annan verksamhet inom samma företag.
 

 

– Chefen såg min ansökan och hon trodde på mig, själv vet jag inte om jag hade vågat söka handledartjänsten. Jag hade nog tänkt att vad ska de med mig till, jag är väl för gammal, säger Kristina.

 

Tiden på YrkesAkademin ser hon tillbaka på med glädje.

 

 

”Ge inte upp!”

 

 

– En del av tipsen från YrkesAkademins matchningstjänst tar jag faktiskt själv med mig in i min egen handledarroll nu, hur viktigt det är att man stöttar och hjälper.

 

Vad vill du ge för råd till alla andra som söker jobb just nu?

 

– Ge inte upp, det finns människor där ute som tror på dig, hälsar Kristina till YrkesAkademins vänner runt om i landet

 

 

Så får du kontakt med YrkesAkademins matchningstjänst där du bor.

 

 

KLICKA HÄR