Mina studier

Dejan blev butikschef efter hjälpen från YrkesAkademins matchningstjänst

20 september, 2021

När Dejan Prokic blev arbetssökande tog han hjälp av YrkesAkademins matchningstjänst.
Nu har han inte bara landat jobbet som butikschef på Rituals i Västerås, han hjälper även sina vänner med de kunskaper han fått.
– Lärdomarna jag fått sprider ringar på vattnet. Jag kan verkligen rekommendera YrkesAkademin till arbetssökande, säger Dejan.

 

 

 

– När jag var arbetssökande så tog jag hjälp av YrkesAkademin, jag tog med mig många lärdomar från deras seminarier. Min handledare var närvarande och lätt att få tag på. Jag visste att om jag så sms:ade mitt i natten så hördes vi av direkt dagen därpå. Vi hade en god kontakt, det var toppen.

 

 

Dejan Prokic, nybliven butikschef över Rituals i Västerås och gör sin chefsintroduktion i butiken just nu. Han berättar att han varit arbetssökande sedan oktober, en ovanlig situation för honom.

 

 

–  Jag är en sån som arbetat i hela mitt liv, på flera olika arbetsplatser och mycket inom restaurangbranschen. Där blir man ofta blivit headhuntad från företag till företag om man gör ett bra jobb.

 

 

För jobbet på Rituals var det flera steg att gå innan eventuellt arbete. Han fick träffa butikschef, regionchef och slutligen VD:n innan det blev en anställning. Att arbetsgivare har möjlighet att ställa höga krav är en spegling av tiden vi lever i, mitt i en pandemi.

 

Att söka hjälp utifrån var inget konstigt alls, kände Dejan. Han anmälde sig direkt till YrkesakAdemin när han blev arbetssökande, vilket han inte har ångrat.

 

 

”Jag snyggar till mina vänners CV:n numera”

 

 

 

– Jag har tagit mycket lärdomar, främst av YA:s seminarier. Flera av de som sänder är grymma och utstrålar positiv energi. Särskilt har det varit vissa meningar eller tips som fastnat och de har jag tagit till mig av, berättar Dejan.

 

 

 

– Sedan har jag i min tur kunnat hjälpa vänner att snygga till deras CV så det blir ringar på vattnet av lärdomar, det tycker jag om.

 

 

 

Dejans bästa tips till arbetssökande är:

 

 

– Var positiv och ge inte upp, jobbet kommer! Jag rekommenderar absolut YrkesakAdemin, där får man både stöd och hjälp.