Mina studier

Gör som Arvid: höj din kompetens genom korta kursen Fastighetsautomation

28 oktober, 2021

Att läsa korta enstaka kurser från våra längre utbildningar på YrkesAkademins yrkeshögskola är ett smart sätt att få de där viktiga specialkunskaperna som höjer den kompetens du redan har.

Teknikern Arvid Finn läste kursen Fastighetsautomation och tog sitt cv till nästa nivå.

– Det är ett bra sätt att utbilda sig på. Jag hade haft svårt att få till denna kompetensutveckling på annat sätt, berättar Arvid.

 

Du som redan jobbar och har erfarenhet från en viss bransch, men känner att det finns kunskaper du vill vässa eller nya områden där du vill levla upp – du har nu möjlighet till så kallad upskill genom våra enstaka kurser på yrkeshögskolan.

 

Enstaka kurser är precis vad det låter som – på var och en av våra längre kompletta yrkeshögskoleutbildningar finns flera kursmoment där du som redan är verksam inom området har chans att plocka just de spetskunskaper som både boostar ditt cv och ger dig nya kunskaper som berikar ditt arbetsliv.

Arvid Finn gjorde just detta när han sökte till kursen Fastighetsautomation, som annars ingår i den längre yrkeshögskoleutbildningen Drift- och fastighetstekniker.

 

Vad har du för bakgrund Arvid?

Jag har jobbat som installationselektriker och servicetekniker. De senaste fem åren var jag på Volvos provbana och arbetade med anläggningsunderhåll. Det innebar drift och underhåll i hela anläggningen med verkstäder, kontor, vattenverk, reningsverk och testriggar.

 

 

”Jag ville få kunskap om nya system”

 

 

Varför var du intresserad av kursen Fastighetsautomation?

– Det började med att jag blev deltidspermitterad från Volvos provbana. Jag tänkte att jag trivdes bra med skötsel och drift men ville inte gå tillbaka till att bli installatör. Jag gillade att jobba långsiktigt. Tänkte då i första hand på drift och underhåll av fastigheter och speciellt kommersiella fastigheter.

 

Hur passade just den här kursen in för dig som kompetensutveckling?

– Jag är intresserad av fastighetssystem och ville få kunskap om nya system och produkter. På gymnasiet läste jag el-automation – jag var faktiskt med i yrkes-SM i det ämnet och kom trea. Att tänka annorlunda och utanför boxen i hur man sparar energi och pengar passar mig.

 

Hur var det att plugga på distans?

– Det är ett bra sätt att utbilda sig på. Jag hade svårt att få till denna kompetensutveckling på annat sätt. Företagen satsar ofta inte tiden och är rädda för att man söker sig någon annanstans. Studierna innebar två föreläsningar i veckan vilket möjliggör en frihet på distans. Man kan jobba samtidigt men jag rekommenderar nog inte arbete på heltid under studierna.

 

 

 

Ta chansen att upskilla dig du också!

Hör av dig till oss för att läsa nästa kurs i Fastighetsautomation.

(Start 17 jan 2022 – 11 feb 2022)

 

 

ANMÄL INTRESSE HÄR

antagning@ya.se 

 

 

 

 

Psst, här hittar du fler enstaka kurser på yrkeshögskolan att höja din kompetens med:

 

KLICKA HÄR