Mina studier

Skydda företagets elnät mot cyberattacker – gå en 8-veckors distanskurs i höst!

19 september, 2022

Är det dags att stärka upp företagets kompetens inom Cybersäkerhet? I oktober startar YrkesAkademins Yrkeshögskolas nya kurs Cybersäkerhet i Elkraftsystem! Ta chansen att gå en 8 veckors distanskurs som, i första hand, vänder sig mot elkraftbranschens anställda!

  • Detta är en oerhört aktuell utbildning där utbildarna, Helena Carell och Robert Malmgren, har nischad specialkompetens inom driften av Sveriges elnät och säkerhetshot, säger utbildningsledare Daniel Gustafsson. 

 

Behöver ni stärka företagets kunskap inom Cybersäkerhet och få kompetens för att förebygga och undvika säkerhetsincidenter? Då är denna kortkurs på distans för er! Redan den 24 oktober drar kursen Cybersäkerhet i Elkraftsystem i gång – därför är det hög tid att söka!

 

 

Ta mig till utbildningen

 

 

För företag och anställda med erfarenhet av ellära  

 

  • Utbildningen vänder sig till anställda som har erfarenhet och en förståelse av ellära i sin yrkesroll, förklarar utbildningsledare Daniel Gustafsson. 

 

I kursen kommer du bland annat få ökad kunskap inom:   

 

 

  • Grunderna i IT-säkerhet och Cybersäkerhet 
  • IT, OT (Operational Technology), kontrollsystem och automationssystem
  • Rättsliga krav och regler
  • Aktörer och resurser
  • Säkerhetsskydd och incidenter

 

Utbildare med specialkompetens  

 

Kursens utbildare, Helena Carell och Robert Malmgren, har båda lång erfarenhet av IT-säkerhet och ett välkänt rykte i branschen.  

 

Helena Carell är utbildare på YrkesAkademin Yrkeshögskola

 

 

I över 20 år har Helena arbetat med säkerhet och säkerhetsskydd, framför allt med en bakgrund som yrkesofficer i Försvarsmakten och som säkerhetschef på Vattenfall Eldistribution. Idag driver hon det egna företaget Resilla AB.  

 

”Efter kursen kommer du och ditt företag ha en bättre förståelse för vad som behöver göras”  

 

Robert är specialist på samhällskritisk infrastruktur där scada-system (ett system som används för övervakning och styrning av processer inom industri, faciliteter och infrastruktur) ingår. Sedan över 25 år tillbaka driver han företaget Romab med kunder inom finansbranschen, myndigheter och statliga företag.  

 

Robert Malmgren är utbildare på YrkesAkademin Yrkeshögskola

 

  • Det finns mycket att göra för att förbättra hur det ser ut hos företag när det gäller skydd i styrsystem, automationslösningar och i den utrustning som används inom industrin. Efter kursen kommer företag och den studerande ha bättre förståelse för vad som behöver göras, vart det behövs insatser och vilka riskerna är, förklarar Robert.

 

Vad ser du mest fram emot i rollen som utbildare?  

 

  • Det är alltid kul att träffa nya människor och framför allt personer som är intresserade av de ämnen som jag brinner för – säkerhet i IT och automationslösningar, säger Robert. 

 

Skynda att söka höstens kurs Cybersäkerhet i elkraftsystem  

 

Vill ni söka till kursen? Så kul, redan den 24 oktober drar vi i gång. Hitta all information om kursen och skicka in er ansökan redan idag.  

 

Ansök redan idag