Mina studier

YrkesAkademin startar nya förarutbildningar på 45 ställen

1 februari, 2022

Äntligen får vi köra i gång yrkesutförarutbildningarna för buss och lastbil på 45 platser över hela Sverige!
Samtidigt som behovet är stort i branschen står många i kö för att få bli yrkeschaufförer och redan nästa månad beräknar YrkesAkademin starta nya utbildningarna.
Som en av Sveriges största utbildare letar vi nu trafiklärare och utbildningsledare med tunga behörigheter runt om i landet, så passa på att söka, säger affärsområdeschef Peter Johansson.

 

 

YrkesAkademin och Arbetsförmedlingen har tecknat avtal för genomförande av yrkesförarutbildning för buss och lastbil. Som tidigare meddelats vann YrkesAkademin avtal på 45 av 50 leveransområden runt om i hela Sverige i de båda upphandlingarna av arbetsmarknadsutbildningar. Nu är YrkesAkademin i full gång med förberedelser för uppstart under våren.

 

YrkesAkademin befäster därmed positionen som den främsta leverantören av arbetsmarknadsutbildning och inom området yrkesförarutbildning. Som också tidigare meddelats överklagades upphandlingarna och har prövats rättsligt.

 

 

”Branschen har stora behov av att anställa fler och många står i kö för att utbildas”

 

 

Peter Johansson, affärsområdeschef:

 

– Äntligen kan vi komma igång med utbildningen igen. Vi startar i mars och april. Vi vet att det finns många som står i kö för att få bli yrkeschaufför, och branschen har stora behov av att anställa fler. Nu går vi in i en mer intensiv period av förberedelser.

 

– Som en av Sveriges största utbildare letar vi hela tiden efter nya engagerade kollegor som vill vara med och utbilda framtidens yrkesförare. Nu söker vi trafiklärare och utbildningsledare med tunga behörigheter till flera av våra verksamheter runt om i landet, så passa på att söka dig till oss om du är skicklig på ditt yrke och vill dela med dig av dina kunskaper.   

 

Martin Modig, vd:

 

– Vi är stolta över att behålla vår position inom yrkesförarutbildning. Vi får nu möjlighet att försörja Sveriges bussbolag och åkerier med väl förberedda yrkesförare. Branschen har ett ständigt behov av nya yrkeschaufförer och vi är stolta över att ge många människor en chans till en karriär i en samhällskritisk yrkeskår.

 

– Precis som tidigare är vår ambition att fortsatt diversifiera verksamheten och vi fokuserar samtidigt på tillväxten inom våra övriga affärsområden av matchningstjänster, yrkesvux, yrkeshögskola samt privat- och företagsutbildning där vi de senaste åren expanderat kraftfullt.

 

 

DE NYA UTBILDNINGARNA ÖPPNAR LÖPANDE PÅ OLIKA ORTER FRÅN OCH MED MARS OCH FRAMÅT, HÄR KAN DU HÅLLA KOLL PÅ VILKA UTBILDNINGAR SOM ÖPPNAR DÄR DU BOR. 

 

 

BUSSFÖRARUTBILDNINGAR

 

 

KLICKA HÄR

 

 

 

LASTBILSFÖRARUTBILDNINGAR

 

 

KLICKA HÄR