Mina studier

YrkesAkademin och Arcus – en perfekt matchning

29 december, 2021

Idag blev Arcus Utbildning och Jobbförmedling AB en del av YrkesAkademin, sedan YrkesAkademin slutfört förvärvet av Arcus. I och med förvärvet blir YrkesAkademin marknadsledande inom matchningstjänster – att hjälpa arbetssökanden att hitta jobb eller utbildning utifrån tidigare erfarenheter och behov. 

 

I den pågående reformeringen av Arbetsförmedlingen och den successiva utvecklingen av tjänsten Rusta och matcha (KROM) ska YrkesAkademin fortsätta att utveckla matchningstjänsterna. Vårt löfte till såväl deltagare som Arbetsförmedlingen är att alltid sätta deltagaren i fokus, och att leverera tjänster med hög kvalitet. 

 

– Jag är mycket glad över den här möjligheten och tror starkt på vad vi tillsammans kan åstadkomma. Genom samgåendet bildar vi Sveriges främsta företag för att skapa vägar till riktiga jobb, säger Martin Modig, vd på YrkesAkademin. 

 

Arcus kommer att verka som dotterbolag och självständigt affärsområde inom YrkesAkademin. Koncernen blir en stabil och långsiktig aktör inom såväl yrkesutbildning som matchning, med totalt cirka 900 anställda medarbetare i Sverige och Finland.

 

– Samgåendet med YrkesAkademin är ett viktigt strategiskt steg för att utveckla Arcus och kunna fortsätta leda utvecklingen av matchningstjänster. Tillsammans kommer vi att skapa unika möjligheter för våra kunder, med verksamhet över hela landet. Helt enkelt den perfekta matchningen, säger Lena Malek, vd på Arcus. 

 

Lena Malek kommer att fortsätta som vd för Arcus, och Malek Malek som vice vd. De kommer att rapportera till Martin Modig, vd på YrkesAkademin. 

 

Arcus och YrkesAkademins matchningstjänster kommer att integreras. Våra nuvarande deltagare fullföljer sina program och kommer inte påverkas. Bedömningen är att efterfrågan på matchningstjänster växer, och att fler kommer att behöva anställas. Förvärvet kommer därmed inte att innebära några personalminskningar, däremot kommer integrationen att innebära vissa organisatoriska förändringar.

 

– Svenska företag står inför stora rekryterings- och kompetensförsörjningsbehov. YrkesAkademin har en stark ställning inom yrkesutbildningar. Med förstärkningen inom matchningstjänster skapas en unik möjlighet för deltagarna att hitta en väg till nytt jobb, avslutar Martin Modig, vd på YrkesAkademin.​​​​​​​​​​​