Mina studier

YA utbildar och öppnar ny restaurang i Kumla

31 augusti, 2021

YrkesAkademins lunchrestaurang har nyligen etablerat sig hos Ericsson i Kumla och förutom restaurang så kommer utbildning med ett 20-tal deltagare ske på platsen.
Det rapporterar Sydnärkenytt som har talat med YA:s enhetschef Lars Nährström.
– Det kommer vara hög kvalitet, säger han till tidningen.

 

I förra veckan startade YrkesAkademin utbildning i Kumla för kockar och servering inom restaurang och dessutom bagare/konditor. Det handlar om ett 20-tal platser och lokalen i Ericssons gamla lunchrestaurang öppnade här om veckan en ny restaurang som anses passa ypperligt för ändamålet – dels för det geografiska läget men också för ytan på lunchrestaurangen som är stor och även har fina uteplatser.

 

 

Uteplatsen vid lunchrestaurangen. Foto: Anders Björk

 

 

Eleverna måste visa framfötterna

 

– Det här kommer att gå bra. Till kursen som har vi har väldigt bra lärare med lång erfarenhet inom yrket, och det kommer vara hög kvalitet på maten som vi skickar ut till gäster, säger enhetschef på YrkesAkademin Lars Nährström.

 

Eleverna kommer inte att hoppa in i lunchserveringen direkt utan de måste visa framfötterna inom utbildningen först innan det blir aktuellt.

 

– Minst ett halvår räknar vi med att de går utbildningen innan de eventuellt är med i restaurangen. Vi ställer höga krav, det fungerar inte annars. Våra studenter ska bli anställningsbara inom yrket när de är klara, fastslår Lars Närhrström.

 

 

Fräscha lokaler välkomnar matgästerna på YrkesAkademins restaurang i Kumla. Foto: Anders Björk

 

 

Utbildningen är mellan 45 till 53 veckor.

 

 

– Det är väldigt populärt att vilja bli kock eller konditor just nu, delvis på grund av de olika tv-program som går där de tävlar inom området, säger Lars.