Mina studier

Tankbilsutbildning med YrkesAkademin leder till jobb hos Wibax

11 maj, 2021

Denna vår erbjuds deltagarna på YrkesAkademins skräddarsydda utbildning för tankbilsförare anställning på Piteåföretaget Wibax Logistics.


Under utbildningen har deltagarna fått egna handledare och kursledare samt specialframtaget utbildningsmaterial.


–    Det är en absolut förutsättning för att lyckas med en sån här utbildningssatsning, säger Örjan Svensson, logistikchef på Wibax.

 

 

För att klara kompetensförsörjningen har Piteåföretaget Wibax tillsammans med Arbetsförmedlingen tagit fram en utbildning som dels sker på Wibax och dels genomförs i Luleå hos YrkesAkademin, som är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag för yrkesförare av tunga fordon.

 

 

De som går utbildningen lär sig inom områden som tankbilskunskap, säkerhet, fordonsunderhåll och depåkunskap. Det varvas med handledd praktik där eleverna får åka med i tankbilarna och vara med vid lastning och lossning. Chaufförsutbildningen pågår fram till våren 2021 och de av Wibax godkända deltagare erbjuds en provanställning på Wibax under 6 månader i Piteå eller Skellefteå.

 

 

Godkända deltagare erbjuds en provanställning

 

– Det har varit ett fantastiskt roligt projekt att genomföra med ett väldigt stort engagemang hos alla som jobbat med det. Det finns en enormt stor kompetens och erfarenhet hos Wibax inom de olika områdena där vi tagit fram utbildningsmaterial och haft egna handledare och kursledare. Det är också en absolut förutsättning för att lyckas med en sån här utbildningssatsning, säger Örjan Svensson, logistikchef på Wibax.

 

 

 

Chaufförsutbildningen pågår under våren 2021 och de av Wibax godkända deltagarna erbjuds en provanställning på Wibax under 6 månader i Piteå eller Skellefteå.