Köksbiträde
Köksbiträde plockar fram och förbereder maten innan den tillagas i köket. Till exempel genom att skölja, skala och hacka grönsaker. De hjälper kockarna och deltar även i enklare matlagning, till exempel genom att ansvara för salladsbufféer. Att städa och diska ingår också i arbetsuppgifterna som köksbiträde. Efter utbildningen kan du arbeta som köksbiträde i kök på sjukhus, i äldreomsorgen, i förskola eller skola.
Om utbildningen
Utbildningen läses på heltid med viss del självstudier. I utbildningen ingår både teoretiska och praktiska moment.
APL
APL står för Arbetsplatsförlagt lärande, är obligatoriskt och ger dig bra förutsättningar att skapa nya kontakter och bygga nätverk för att komma närmare arbetsmöjligheter redan under utbildningstiden så att vägen ut till nytt jobb blir kortare.
Kurskostnader: Kurslitteratur och arbetskläder ca 1000 kr.
Kurser:
- Hygien, 100p
- Livsmedel och näringskunskap 1, 100p
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100p
- Service och bemötande 1, 100p
- Specialkost 1, 100p
- Matlagning 1, 100p
Förkunskaper
Godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande.