Arbetsmarknadsutbildning

Restaurangutbildning

Arbetsmarknadsutbildning

Längd

Beror på inriktning, se innehåll

Studieform

På plats

Studietakt

Heltid

Utbildningsort:

Stockholm.

Boka ett studiebesök

 

Vad roligt att du är intresserad av att gå en arbetsmarknadsutbildning hos YrkesAkademin!

 

Här skickar du in en intresseanmälan till den arbetsmarknadsutbildning du är intresserad av att besöka.
Efter studiebesöket är det Arbetsförmedlingen som beslutar och anmäler dig till utbildningen.

 

Varmt välkommen!



Beskrivning
Innehåll
Behörighet

Branschen behöver dig!

 

Vill du satsa på en framtid inom service? Utbildningen inom restaurang, storhushåll samt bageri och konditori ger dig praktiska och teoretiska kunskaper för att arbeta inom några av de mest spännande och kreativa områdena i servicebranschen. Yrkesområdet är varierande och utvecklande, och det finns stora möjligheter att få jobb direkt efter utbildningen.

 

Denna utbildning ger dig möjligheten att arbeta inom yrken såsom måltidsbiträde, restaurangbiträde, kafé- och konditoribiträden, köksbiträde samt med fördjupnings-utbildningarna som kock, kallskänka, bagare eller konditor.

 

Oavsett roll är din insats viktig för att skapa trivsel och kvalitet för människor i deras vardag. Behovet av kompetent personal inom restaurang och bageri är stort, både i offentlig och privat sektor. Arbetsmarknaden är stabil, och många arbetsgivare söker efter personer med utbildning och erfarenhet inom dessa yrken.

 

Obligatoriskt studiebesök

Vi har ett kontinuerligt intag till utbildningen under året. Innan du söker till utbildningen behöver du göra ett studiebesök. För att boka ett studiebesök, vänligen skicka in en anmälan på ovan länk ”Boka Studiebesök”. Välj ort och fyll i dina uppgifter och skicka in en intresseanmälan.

 

Övrig information; 

Utbildningen bedrivs på heltid, är platsförlagd och utförs på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Det är även Arbetsförmedlingen som beslutar om du får möjlighet att gå utbildningen.

 

Hitta hit

Turebergsvägen 3

19147 Sollentuna

Test och kartläggning/Orientering – rikttid 20 dagar

Syftet med modulen är att lyfta fram vilka unika förutsättningar och behov som just du har för att klara utbildningen och bli anställningsbar inom branschen. Modulen innehåller en individuell test- och kartläggning av dina förkunskaper, färdigheter, förmågor och behov kopplat till yrket, utbildningen och branschens villkor och krav. Modulen innehåller även studiebesök på olika branschföretag.

 

Grundmodul – rikttid 120 alt 60 dagar 

(mot yrkesutgångar såsom måltidsbiträde, restaurangbiträde, kafé- och konditoribiträden, köksbiträde mfl.)

 

Denna grundläggande utbildning läses av alla, oavsett inriktning, som en grundläggande modul. Därefter väljer man inriktning alternativt arbetar man med ovanstående yrkesinriktningar. 

 

Fördjupningar:

Kock & Kallskänka – rikttid 105 dagar

 

Efter genomgången utbildning kan deltagaren arbeta som kock och kallskänka inom restaurang, storkök och butiker.

 

Bagare & Konditor – rikttid 185 dagar 

 

Efter genomgången utbildning kan deltagaren arbeta som bagare och konditor. 

 

Efter genomförda moduler har du möjlighet att avlägga Sveriges Bagare och Konditorers yrkesprov om du önskar, och erhåller efter
godkänt resultat ett diplom från Branschen som intygar att du besitter de kunskaper som efterfrågas.

 

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) – rikttid 5-40 dagar 

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en mycket viktig del i yrkesutbildningen för att praktiskt få träna på ingående utbildningsmoment. Du får möjlighet att praktisera hos arbetsgivare inom branschen, vilket ger dig viktiga erfarenheter och kontakter för framtida anställningar. YrkesAkademin samarbetar med olika branschföretag vilket ger dig goda förutsättningar till en anställning efter avslutad utbildning.

Bedömts som lämplig i testmodulen


Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/yase/public_html/wp-content/themes/yrkesakademin/_partials/_courses/_course_contents.php on line 25
Beskrivning

Branschen behöver dig!

 

Vill du satsa på en framtid inom service? Utbildningen inom restaurang, storhushåll samt bageri och konditori ger dig praktiska och teoretiska kunskaper för att arbeta inom några av de mest spännande och kreativa områdena i servicebranschen. Yrkesområdet är varierande och utvecklande, och det finns stora möjligheter att få jobb direkt efter utbildningen.

 

Denna utbildning ger dig möjligheten att arbeta inom yrken såsom måltidsbiträde, restaurangbiträde, kafé- och konditoribiträden, köksbiträde samt med fördjupnings-utbildningarna som kock, kallskänka, bagare eller konditor.

 

Oavsett roll är din insats viktig för att skapa trivsel och kvalitet för människor i deras vardag. Behovet av kompetent personal inom restaurang och bageri är stort, både i offentlig och privat sektor. Arbetsmarknaden är stabil, och många arbetsgivare söker efter personer med utbildning och erfarenhet inom dessa yrken.

 

Obligatoriskt studiebesök

Vi har ett kontinuerligt intag till utbildningen under året. Innan du söker till utbildningen behöver du göra ett studiebesök. För att boka ett studiebesök, vänligen skicka in en anmälan på ovan länk ”Boka Studiebesök”. Välj ort och fyll i dina uppgifter och skicka in en intresseanmälan.

 

Övrig information; 

Utbildningen bedrivs på heltid, är platsförlagd och utförs på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Det är även Arbetsförmedlingen som beslutar om du får möjlighet att gå utbildningen.

 

Hitta hit

Turebergsvägen 3

19147 Sollentuna

Innehåll

Test och kartläggning/Orientering – rikttid 20 dagar

Syftet med modulen är att lyfta fram vilka unika förutsättningar och behov som just du har för att klara utbildningen och bli anställningsbar inom branschen. Modulen innehåller en individuell test- och kartläggning av dina förkunskaper, färdigheter, förmågor och behov kopplat till yrket, utbildningen och branschens villkor och krav. Modulen innehåller även studiebesök på olika branschföretag.

 

Grundmodul – rikttid 120 alt 60 dagar 

(mot yrkesutgångar såsom måltidsbiträde, restaurangbiträde, kafé- och konditoribiträden, köksbiträde mfl.)

 

Denna grundläggande utbildning läses av alla, oavsett inriktning, som en grundläggande modul. Därefter väljer man inriktning alternativt arbetar man med ovanstående yrkesinriktningar. 

 

Fördjupningar:

Kock & Kallskänka – rikttid 105 dagar

 

Efter genomgången utbildning kan deltagaren arbeta som kock och kallskänka inom restaurang, storkök och butiker.

 

Bagare & Konditor – rikttid 185 dagar 

 

Efter genomgången utbildning kan deltagaren arbeta som bagare och konditor. 

 

Efter genomförda moduler har du möjlighet att avlägga Sveriges Bagare och Konditorers yrkesprov om du önskar, och erhåller efter
godkänt resultat ett diplom från Branschen som intygar att du besitter de kunskaper som efterfrågas.

 

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) – rikttid 5-40 dagar 

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en mycket viktig del i yrkesutbildningen för att praktiskt få träna på ingående utbildningsmoment. Du får möjlighet att praktisera hos arbetsgivare inom branschen, vilket ger dig viktiga erfarenheter och kontakter för framtida anställningar. YrkesAkademin samarbetar med olika branschföretag vilket ger dig goda förutsättningar till en anställning efter avslutad utbildning.

Behörighet

Bedömts som lämplig i testmodulen

Arbetsmarknads­utbildning

Ansöknings­process

Steg 1

Vem får gå en arbetsmarknads­utbildning?

För att gå en arbetsmarknads­utbildning behöver du vara arbets­sökande och inskriven på Arbets­förmedlingen. Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer vem som får gå en arbetsmarknadsutbildning. 

Steg 2

Boka studiebesök

Välkommen att göra en intresseanmälan för studiebesök!

Välj ort (längre upp på sidan) så kommer du till kontaktformuläret för studiebesök.

 

Efter studiebesöket är det sedan Arbetsförmedlingen som beslutar och anmäler dig till utbildningen.

 

Vid frågor om utbildningen – kontakta Servicecenter: 

Mail: servicecenter@ya.se

Telefon: 023 – 584 00

 

Restaurangutbildning

Längd : Beror på inriktning, se innehåll

Studieform : På plats

Studietakt : Heltid


Beskrivning

Branschen behöver dig!

 

Vill du satsa på en framtid inom service? Utbildningen inom restaurang, storhushåll samt bageri och konditori ger dig praktiska och teoretiska kunskaper för att arbeta inom några av de mest spännande och kreativa områdena i servicebranschen. Yrkesområdet är varierande och utvecklande, och det finns stora möjligheter att få jobb direkt efter utbildningen.

 

Denna utbildning ger dig möjligheten att arbeta inom yrken såsom måltidsbiträde, restaurangbiträde, kafé- och konditoribiträden, köksbiträde samt med fördjupnings-utbildningarna som kock, kallskänka, bagare eller konditor.

 

Oavsett roll är din insats viktig för att skapa trivsel och kvalitet för människor i deras vardag. Behovet av kompetent personal inom restaurang och bageri är stort, både i offentlig och privat sektor. Arbetsmarknaden är stabil, och många arbetsgivare söker efter personer med utbildning och erfarenhet inom dessa yrken.

 

Obligatoriskt studiebesök

Vi har ett kontinuerligt intag till utbildningen under året. Innan du söker till utbildningen behöver du göra ett studiebesök. För att boka ett studiebesök, vänligen skicka in en anmälan på ovan länk ”Boka Studiebesök”. Välj ort och fyll i dina uppgifter och skicka in en intresseanmälan.

 

Övrig information; 

Utbildningen bedrivs på heltid, är platsförlagd och utförs på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Det är även Arbetsförmedlingen som beslutar om du får möjlighet att gå utbildningen.

 

Hitta hit

Turebergsvägen 3

19147 Sollentuna


Innehåll

Test och kartläggning/Orientering – rikttid 20 dagar

Syftet med modulen är att lyfta fram vilka unika förutsättningar och behov som just du har för att klara utbildningen och bli anställningsbar inom branschen. Modulen innehåller en individuell test- och kartläggning av dina förkunskaper, färdigheter, förmågor och behov kopplat till yrket, utbildningen och branschens villkor och krav. Modulen innehåller även studiebesök på olika branschföretag.

 

Grundmodul – rikttid 120 alt 60 dagar 

(mot yrkesutgångar såsom måltidsbiträde, restaurangbiträde, kafé- och konditoribiträden, köksbiträde mfl.)

 

Denna grundläggande utbildning läses av alla, oavsett inriktning, som en grundläggande modul. Därefter väljer man inriktning alternativt arbetar man med ovanstående yrkesinriktningar. 

 

Fördjupningar:

Kock & Kallskänka – rikttid 105 dagar

 

Efter genomgången utbildning kan deltagaren arbeta som kock och kallskänka inom restaurang, storkök och butiker.

 

Bagare & Konditor – rikttid 185 dagar 

 

Efter genomgången utbildning kan deltagaren arbeta som bagare och konditor. 

 

Efter genomförda moduler har du möjlighet att avlägga Sveriges Bagare och Konditorers yrkesprov om du önskar, och erhåller efter
godkänt resultat ett diplom från Branschen som intygar att du besitter de kunskaper som efterfrågas.

 

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) – rikttid 5-40 dagar 

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en mycket viktig del i yrkesutbildningen för att praktiskt få träna på ingående utbildningsmoment. Du får möjlighet att praktisera hos arbetsgivare inom branschen, vilket ger dig viktiga erfarenheter och kontakter för framtida anställningar. YrkesAkademin samarbetar med olika branschföretag vilket ger dig goda förutsättningar till en anställning efter avslutad utbildning.


Behörighet

Bedömts som lämplig i testmodulen