Branschen behöver dig!
Vill du satsa på en framtid inom service? Utbildningen inom restaurang, storhushåll samt bageri och konditori ger dig praktiska och teoretiska kunskaper för att arbeta inom några av de mest spännande och kreativa områdena i servicebranschen. Yrkesområdet är varierande och utvecklande, och det finns stora möjligheter att få jobb direkt efter utbildningen.
Denna utbildning ger dig möjligheten att arbeta inom yrken såsom måltidsbiträde, restaurangbiträde, kafé- och konditoribiträden, köksbiträde samt med fördjupnings-utbildningarna som kock, kallskänka, bagare eller konditor.
Oavsett roll är din insats viktig för att skapa trivsel och kvalitet för människor i deras vardag. Behovet av kompetent personal inom restaurang och bageri är stort, både i offentlig och privat sektor. Arbetsmarknaden är stabil, och många arbetsgivare söker efter personer med utbildning och erfarenhet inom dessa yrken.
Obligatoriskt studiebesök
Vi har ett kontinuerligt intag till utbildningen under året. Innan du söker till utbildningen behöver du göra ett studiebesök. För att boka ett studiebesök, vänligen skicka in en anmälan på ovan länk ”Boka Studiebesök”. Välj ort och fyll i dina uppgifter och skicka in en intresseanmälan.
Övrig information;
Utbildningen bedrivs på heltid, är platsförlagd och utförs på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Det är även Arbetsförmedlingen som beslutar om du får möjlighet att gå utbildningen.
Hitta hit
Turebergsvägen 3
19147 Sollentuna
Test och kartläggning/Orientering – rikttid 20 dagar
Syftet med modulen är att lyfta fram vilka unika förutsättningar och behov som just du har för att klara utbildningen och bli anställningsbar inom branschen. Modulen innehåller en individuell test- och kartläggning av dina förkunskaper, färdigheter, förmågor och behov kopplat till yrket, utbildningen och branschens villkor och krav. Modulen innehåller även studiebesök på olika branschföretag.
Grundmodul – rikttid 120 alt 60 dagar
(mot yrkesutgångar såsom måltidsbiträde, restaurangbiträde, kafé- och konditoribiträden, köksbiträde mfl.)
Denna grundläggande utbildning läses av alla, oavsett inriktning, som en grundläggande modul. Därefter väljer man inriktning alternativt arbetar man med ovanstående yrkesinriktningar.
Fördjupningar:
Kock & Kallskänka – rikttid 105 dagar
Efter genomgången utbildning kan deltagaren arbeta som kock och kallskänka inom restaurang, storkök och butiker.
Bagare & Konditor – rikttid 185 dagar
Efter genomgången utbildning kan deltagaren arbeta som bagare och konditor.
Efter genomförda moduler har du möjlighet att avlägga Sveriges Bagare och Konditorers yrkesprov om du önskar, och erhåller efter
godkänt resultat ett diplom från Branschen som intygar att du besitter de kunskaper som efterfrågas.
Arbetsplatsförlagt lärande (APL) – rikttid 5-40 dagar
Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en mycket viktig del i yrkesutbildningen för att praktiskt få träna på ingående utbildningsmoment. Du får möjlighet att praktisera hos arbetsgivare inom branschen, vilket ger dig viktiga erfarenheter och kontakter för framtida anställningar. YrkesAkademin samarbetar med olika branschföretag vilket ger dig goda förutsättningar till en anställning efter avslutad utbildning.
Bedömts som lämplig i testmodulen