Mina studier

Arbetsmarknadsutbildning

Restaurang, bageri & konditori, servering och storhushåll

Arbetsmarknadsutbildning

Längd

Grundutbildning 45 veckor, sedan påbyggnadsutbildning

Studieform

Fysisk

Studietakt

Heltid

Utbildningsort:
Ort och startdatum
Välj ort och startdatum

Beskrivning
Innehåll
Behörighet

Obligatorisk anmälan till studiebesök

 

 

Restaurang- och bageribranschen söker kompetent personal

Vilken roll du än har på en restaurang är ett genuint intresse för mat och service det absolut viktigaste. YrkesAkademins utbildningar genomförs till 100 % i verklig miljö.

 

Intresse för mat, drycker och service är det absolut viktigaste. Livet på en restaurang, bageri eller konditori är ofta livfullt, varierande och spännande – jobbet är omväxlande!

 

När du väljer att omskola eller utbilda dig till ett jobb inom Restaurangbranschen väljer du att arbeta i en bransch med många olika arbetsuppgifter.

För att du ska trivas med ditt yrkesval och passa i den här branschen ska du:

 

  • Vara en positiv person som är lätt att samarbeta med.
  • Vara flexibel och stresstålig
  • Vara serviceinriktad och tycka om människor
  • Kunna ta egna initiativ och vara självgående.
  • Kunna prioritera.
  • Gilla att ha många bollar i luften.

 

Olika inriktningar finns på olika studieorter. Ta kontakt med Arbetsförmedlingen för att se vad som gäller där du bor.

Test – test och kartläggning – rikttid 3 veckor

Utbildningen inleds med en testmodul, rikttid på 15 dagar, där deltagaren får möjlighet att pröva på och stämma av sina förutsättningar för yrket.

 

Yrkesinriktningar

  • Kock – 45 veckor
  • Bageri och Konditori (finns i Kumla) – 49 veckor.
  • Servering (finns i Kumla) – 52 veckor

Bedöms som lämplig i testmodulen

Beskrivning

Obligatorisk anmälan till studiebesök

 

 

Restaurang- och bageribranschen söker kompetent personal

Vilken roll du än har på en restaurang är ett genuint intresse för mat och service det absolut viktigaste. YrkesAkademins utbildningar genomförs till 100 % i verklig miljö.

 

Intresse för mat, drycker och service är det absolut viktigaste. Livet på en restaurang, bageri eller konditori är ofta livfullt, varierande och spännande – jobbet är omväxlande!

 

När du väljer att omskola eller utbilda dig till ett jobb inom Restaurangbranschen väljer du att arbeta i en bransch med många olika arbetsuppgifter.

För att du ska trivas med ditt yrkesval och passa i den här branschen ska du:

 

  • Vara en positiv person som är lätt att samarbeta med.
  • Vara flexibel och stresstålig
  • Vara serviceinriktad och tycka om människor
  • Kunna ta egna initiativ och vara självgående.
  • Kunna prioritera.
  • Gilla att ha många bollar i luften.

 

Olika inriktningar finns på olika studieorter. Ta kontakt med Arbetsförmedlingen för att se vad som gäller där du bor.

Innehåll

Test – test och kartläggning – rikttid 3 veckor

Utbildningen inleds med en testmodul, rikttid på 15 dagar, där deltagaren får möjlighet att pröva på och stämma av sina förutsättningar för yrket.

 

Yrkesinriktningar

  • Kock – 45 veckor
  • Bageri och Konditori (finns i Kumla) – 49 veckor.
  • Servering (finns i Kumla) – 52 veckor
Behörighet

Bedöms som lämplig i testmodulen

Arbetsmarknads­utbildning

Ansöknings­process

Steg 1

Vem får gå en arbetsmarknads­utbildning?

 

För att gå en arbetsmarknads­utbildning behöver du vara arbets­sökande och inskriven på arbets­förmedlingen.

Steg 2

Kontakta arbetsförmedlingen

 

Kontakta arbetsförmedlingen         för att gå vidare. Det är en arbetsförmedlare som anmäler dig till utbildningen. Ladda gärna ned informationen om utbildningen du är intresserad av.

 

Ladda ned

Karriärvägar

#Kock

#Kallskänka

#Konditor

Se fler utbildningar i

FalunKumlaSkövdeUppsala

Har du fler frågor?

Ansökan till denna utbildning sker via din arbets­förmedlare på arbets­förmedlingen.
Kontakta oss om du har fler frågor om själva utbildningen