Mina studier

Prövning

 

Saknar du betyg i en kurs eller har ett underkänt betyg kan du anmäla dig till att göra en prövning hos oss. En prövning är ett större prov där du testar av alla kursens moment. Inför en prövning ingår det ingen handledning av lärare, du förbereder dig och läser in dig på litteratur på egen hand.

 

Alla kurser prövas på olika sätt. När man prövar yrkeskurser ingår det oftast även praktiska moment.

 

Betygsmål och kriterier hittar du på Skolverkets hemsida.

 

 

Anmälan

 

Det kostar 500 kr att skriva en prövning. Anmälan är bindande. Efter att du har betalat in avgiften betalas den inte tillbaka om du får förhinder och går inte att flytta till ett annat tillfälle. Anmäler du dig till en prövning på en kurs som du tidigare fått betyget F i när du studerat på Komvux behöver du inte betala prövningsavgiften.

 

Du som har läst på en annan komvux/vuxenutbildning än YrkesAkademin kommer behöva skicka en betygskopia för att styrka att du fått ett F i kursen.

 

Anmälan görs till provning.stockholm@ya.se

 

Anmälan görs under anmälningsperioden. Om du blir antagen blir du kontaktad via mejl 3 veckor innan prövningstillfället. Du får då information om exakt dag för prövningen, vad som ska läsas in och hur själva prövningen ska gå till.

 

 

Viktiga datum: 

 

Prövningsansökan är öppen den 25 april-9 maj 2024. Prövningen sker den 16 maj

 

 

Anmäl dig här: 

Namn
Adress