Mina studier

Nya yrkeschaufförer utbildas i hela landet

1 februari, 2022

YrkesAkademin och Arbetsförmedlingen har tecknat avtal för genomförande av yrkesförarutbildning för buss och lastbil. Som tidigare meddelats vann YrkesAkademin avtal på 45 av 50 leveransområden runt om i hela Sverige i de båda upphandlingarna av arbetsmarknadsutbildningar. Nu är YrkesAkademin i full gång med förberedelser för uppstart under våren.

YrkesAkademin befäster därmed positionen som den främsta leverantören av arbetsmarknadsutbildning och inom området yrkesförarutbildning. Som också tidigare meddelats överklagades upphandlingarna och har prövats rättsligt.

Peter Johansson, affärsområdeschef:

– Äntligen kan vi komma igång med utbildningen igen. Vi startar i mars och april. Vi vet att det finns många som står i kö för att få bli yrkeschaufför, och branschen har stora behov av att anställa fler. Nu går vi in i en mer intensiv period av förberedelser.

– Som en av Sveriges största utbildare letar vi hela tiden efter nya engagerade kollegor som vill vara med och utbilda framtidens yrkesförare. Nu söker vi trafiklärare och utbildningsledare med tunga behörigheter till flera av våra verksamheter runt om i landet, så passa på att söka dig till oss om du är skicklig på ditt yrke och vill dela med dig av dina kunskaper.   

Martin Modig, vd:

– Vi är stolta över att behålla vår position inom yrkesförarutbildning. Vi får nu möjlighet att försörja Sveriges bussbolag och åkerier med väl förberedda yrkesförare. Branschen har ett ständigt behov av nya yrkeschaufförer och vi är stolta över att ge många människor en chans till en karriär i en samhällskritisk yrkeskår.

– Precis som tidigare är vår ambition att fortsatt diversifiera verksamheten och vi fokuserar samtidigt på tillväxten inom våra övriga affärsområden av matchningstjänster, yrkesvux, yrkeshögskola samt privat- och företagsutbildning där vi de senaste åren expanderat kraftfullt.

För pressfrågor, vänligen kontakta:

VD

YA Holding AB (publ)

Att. Martin Modig

Tel.nr: 46 (0) 72 369 66 80

E-post: martin.modig@ya.se

HR- och kommunikationschef

YA Holding AB (publ)

Att. Richard Bengtsson

Tel.nr: 46 (0) 70 236 51 16

E-post: richard.bengtsson@ya.se