Mina studier

Arcus blir idag en del av YrkesAkademin – en perfekt matchning

29 december, 2021

YA Holding AB (publ) (”YrkesAkademin”) har idag slutfört tidigare kommunicerat förvärv av Arcus Utbildning & Jobbförmedling AB (”Arcus”). Förvärvet finansieras, som också meddelats tidigare, genom att YrkesAkademin framgångsrikt har emitterat seniora säkerställda sociala hållbarhetslänkade obligationer. YrkesAkademin blir därmed marknadsledande inom matchningstjänster.

Idag blev Arcus Utbildning och Jobbförmedling AB en del av YrkesAkademin, sedan YrkesAkademin slutfört förvärvet av samtliga aktier i Arcus. I och med förvärvet blir YrkesAkademin marknadsledande inom matchningstjänster – att hjälpa arbetssökanden att hitta jobb eller utbildning utifrån tidigare erfarenheter och behov. 

I den pågående reformeringen av Arbetsförmedlingen och den successiva utvecklingen av tjänsten Rusta och matcha (KROM) ska YrkesAkademin fortsätta att utveckla matchningstjänsterna. Löftet till såväl deltagare som Arbetsförmedlingen är att alltid sätta deltagaren i fokus, och att leverera tjänster med hög kvalitet. 

Arcus kommer att verka som dotterbolag och självständigt affärsområde inom YrkesAkademin. Koncernen blir en stabil och långsiktig aktör inom såväl yrkesutbildning som matchning, med totalt cirka 900 anställda medarbetare i Sverige och Finland.

Lena Malek kommer att fortsätta som vd för Arcus, och Malek Malek som vice vd. De kommer att rapportera till Martin Modig, vd på YrkesAkademin. 

Arcus och YrkesAkademins matchningstjänster kommer att integreras. Bedömningen är att efterfrågan på matchningstjänster växer, och att fler kommer att behöva anställas. Förvärvet kommer därmed inte att innebära några personalminskningar, däremot kommer integrationen att innebära vissa organisatoriska förändringar.

 – Jag är mycket glad över den här möjligheten och tror starkt på vad vi tillsammans kan åstadkomma. Genom samgåendet bildar vi Sveriges främsta företag för att skapa vägar till riktiga jobb, säger Martin Modig, vd på YrkesAkademin. 

– Samgåendet med YrkesAkademin är ett viktigt strategiskt steg för att utveckla Arcus och kunna fortsätta leda utvecklingen av matchningstjänster. Tillsammans kommer vi att skapa unika möjligheter för våra kunder, med verksamhet över hela landet. Helt enkelt den perfekta matchningen, säger Lena Malek, vd på Arcus. 

– Svenska företag står inför stora rekryterings- och kompetensförsörjningsbehov. YrkesAkademin har en stark ställning inom yrkesutbildningar. Med förstärkningen inom matchningstjänster skapas en unik möjlighet för deltagarna att hitta en väg till nytt jobb, avslutar Martin Modig, vd på YrkesAkademin.​​​​

För pressfrågor, vänligen kontakta:

VD

YA Holding AB (publ)

Att. Martin Modig

Tel.nr: 46 (0) 72 369 66 80

E-post: martin.modig@ya.se

HR- och kommunikationschef

YA Holding AB (publ)

Att. Richard Bengtsson

Tel.nr: 46 (0) 70 236 51 16

E-post: richard.bengtsson@ya.se