Information om Corona-viruset

Mina studier

Yrkesvux

Restaurang i Falun

Yrkesvux

Längd

1200 gymnasiepoäng

Studieform

På plats

Studietakt

Heltid/Deltid

Utbildningsort:
Ort och startdatum
Välj ort och startdatum
Beskrivning
Innehåll
Behörighet

Utbildningen är verklighetsanpassad i verklig miljö, d.v.s. utbildningen sker på dagtid, kvällstid och helger.
Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta inom restaurang, storkök eller servering. Vi ger dig både teoretisk och praktisk kunskap.
Målet är att du efter avslutad utbildning skall vara anställningsbar inom restaurang och storkök.

 

Restaurang- och storkökspersonal är ett serviceyrke där arbetsuppgifterna varierar beroende på arbetsplats. Du har möjlighet att få jobb både i Sverige och utomlands.

Behovet ökar i branschen och efterfrågan på utbildad personal, både inom kök och servering är mycket stor.
Du väljer mellan inriktningarna:

 

  • matlagning
  • servering.

 

 

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår alltid och en är obligatorisk del i yrkesutbildningen och ger dig bra förutsättningar att skapa kontakter inom branschen.

Kurser:

 

  • Drycker och ansvarsfull alkoholservering
  • Gymnasiearbete Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Hygien
  • Livsmedels- och näringskunskap 1
  • Matlagning 1
  • Matlagning 2
  • Matlagning 3
  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel
  • Servering 1
  • Service och bemötande 1

Totalt 1 200 poäng

 

Om du inte har svenska som modersmål krävs att du har godkänt i kursen svenska som andra språk (grundläggande eller motsvarande).

Beskrivning

Utbildningen är verklighetsanpassad i verklig miljö, d.v.s. utbildningen sker på dagtid, kvällstid och helger.
Utbildningen vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta inom restaurang, storkök eller servering. Vi ger dig både teoretisk och praktisk kunskap.
Målet är att du efter avslutad utbildning skall vara anställningsbar inom restaurang och storkök.

 

Restaurang- och storkökspersonal är ett serviceyrke där arbetsuppgifterna varierar beroende på arbetsplats. Du har möjlighet att få jobb både i Sverige och utomlands.

Behovet ökar i branschen och efterfrågan på utbildad personal, både inom kök och servering är mycket stor.
Du väljer mellan inriktningarna:

 

  • matlagning
  • servering.

 

 

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår alltid och en är obligatorisk del i yrkesutbildningen och ger dig bra förutsättningar att skapa kontakter inom branschen.

Innehåll

Kurser:

 

  • Drycker och ansvarsfull alkoholservering
  • Gymnasiearbete Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Hygien
  • Livsmedels- och näringskunskap 1
  • Matlagning 1
  • Matlagning 2
  • Matlagning 3
  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel
  • Servering 1
  • Service och bemötande 1

Totalt 1 200 poäng

Behörighet

 

Om du inte har svenska som modersmål krävs att du har godkänt i kursen svenska som andra språk (grundläggande eller motsvarande).

Yrkesprognos?

“Kommer jag att få jobb efter utbildningen?” är en vanlig fråga.

Yrkesprognosen visar vilka framtidsutsikter yrket har, det vill säga om det är lätt eller svårt att hitta jobb i branschen.

I hela Sverige*

Forecast
^

Saknar prognos

På 1 års sikt

Forecast
^

Saknar prognos

På 5 års sikt

Liten konkurrens Balans Hård konkurrens Mycket hård konkurrens

*Källa: Arbetsförmedlingens Yrkeskompass

Yrkesvux

Ansöknings­process

Steg 1

Är du behörig?

För att få söka till Yrkesvux behöver du ha grund­skole­kompetens. För denna utbildning behöver du ha godkänt i kursen svenska som andra språk (grundläggande eller motsvarande) Om du inte har svenska som modersmål. 

 

Steg 2

Ansökan

Ansökan till Yrkesvux görs till väg­lednings­centrum i din hem­kommun, den kommun du är skriven i. Det är hem­kommunen som beslutar om du får gå utbild­ningen.

 

Karriärvägar

#Kock

#Kallskänka

#Servitör/Servitris

Har du fler frågor?

 

Ansökan till denna utbildning görs till väg­lednings­centrum i din hem­kommun.

Kontakta oss om du har fler frågor om själva utbildningen.