Varför läsa Sustainability Management in Tourism?
Vill du göra skillnad inom turismbranschen och samtidigt främja hållbar utveckling? Denna kurs ger dig kunskaper och verktyg för att bli en ledare inom hållbar turism. Genom kursen får du utveckla kunskaper, färdigheter och kompetenser för att kunna använda hållbarhet som ett medel för att åstadkomma eller vidareutveckla attraktiva affärer, verksamheter och destinationer samt att kunna engagera, leda medarbetare och andra intressenter.
Genom att studera olika aspekter av hållbarhet inom turismsektorn kommer du att få förståelse för hur man kan minska miljöpåverkan, bevara natur- och kulturarv, främja lokal ekonomisk tillväxt. Du kommer vara en drivande kraft för förändring inom branschen!
Denna kurs är en kompetenshöjande utbildning riktad till besöksnäringen och resebranschen.
Hur ser kursens upplägg ut?
Detta är en nätbaserad distanskurs, halvfart 50%, 30 poäng, 12 digitala seminarier, 12 schemalagda tillfällen för gruppdiskussioner, inspiration och erfarenhetsutbyte.
Behöver du söka studiemedel från CSN?
För att söka studiemedel/studiebidrag behöver du ange lärosäte på CSN.se. Då vi har bytt namn från YrkesAkademin Yrkeshögskola till YH Akademin behöver du ange vårt nya namn. När du ansöker om studiemedel anger du först skolform och ort, sedan väljer du YH Akademin AB i rullistan.
Frågor om ansökan, antagning och behörighet
Här svarar vi på de vanligaste frågorna gällande ansökan, sen ansökan, antagningsprocessen och behörigheter.
Kursens syfte är att erbjuda insikt i praktiskt genomförande och effektiva tillvägagångssätt för att analysera, driva eller vidareutveckla hållbarhetsarbetet inom en verksamhet med hjälp av vedertagna kriterier för hållbar turismutveckling. Målet med kursen är att ge den studerande kunskap, färdigheter och kompetenser för att praktiskt kunna arbeta vidare med hållbarhetsfrågor i sin yrkesvardag, genom att kunna identifiera, undersöka och analysera en verksamhets/organisations hållbarhetsarbete utifrån vedertagna standarder och för kriterier hållbar turismutveckling samt kunna ta fram relevanta förslag för åtgärder och genomförande av praktiskt hållbarhetsarbete.
Grundläggande behörighet:
- Har en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning
- Alternativt har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1
- Alternativt är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning
- Alternativt genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Särskilda förkunskapskrav:
-
Branschen har en naturlig koppling till den internationella arenan och engelska är ofta yrkesspråk. Viss kurslitteratur, internationella hållbarhetsrapporter och annat undervisningsmaterial kan vara på engelska liksom internationella gästföreläsningar.
-
1 år heltids yrkeserfarenhet. Utbildningen vänder sig till personer i ledande och operativa befattningar inom besöksnäringen och resebranschen. Verksamheter som omfattas är små, medelstora och stora företag samt kommunala och regionala organisationer.
Reell kompetens: Om du saknar betyg som styrker din behörighet kan du åberopa reell kompetens. Med reell kompetens menas att du har motsvarande kunskaper men har tillägnat dig dem på annat sätt än genom skolan. För att vi ska kunna göra en så rättvis och rättssäker bedömning som möjligt behöver du ladda upp arbetslivsintyg som intygar dina arbetsuppgifter eller fylla i ett formulär för kartläggning. Om du åberopar reell kompetens kan vi komma att bedöma din behörighet genom eventuellt skriftligt, muntligt eller praktiskt test. Ladda ner formuläret nedan.
Så fungerar det att plugga en kort kurs på distans
Att läsa en kurs på distans har många fördelar. Du kan plugga från jobbet, hemmet eller varför inte på bussen. Dessutom kan du flexibelt bestämma (nästan) hela ditt schema efter dina preferenser, vilket ger dig möjlighet att få tid till andra viktiga saker i ditt liv. Kursen är även anpassad för att du ska kunna plugga parallellt med ditt jobb.
Vi rekommenderar att du fångar möjligheten att lära av andra samt bygga nätverk med andra deltagare från branschen! Eftersom du inte behöver resa kommer du att komma i kontakt med studiekamrater, utbildare och utbildningsledare spridda över hela Sverige.
Det enda vi behöver är ditt engagemang. Du förväntas läsa in dig på material, reflektera över innehåll samt bidra och delta på seminarier liksom gruppövningar. Då kommer du tveklöst att lämna kursen med värdefulla färdigheter!
Ditt digitala klassrum
Du behöver ha tillgång till:
- Dator (ej mobil eller platta)
- Internetuppkoppling
- Webbkamera och headset
Här ses vi!
Kursen genomförs via ZOOM samt vår lärplattform Its Learning. Det är genom dessa verktyg som du får tillgång till utbildningsmaterial, deltar i seminarier, samt skickar in dina inlämningsuppgifter.