Information om Corona-viruset

Mina studier

Yrkeshögskola

Food & Beverage Management Executive i Distans Ortsoberoende

Yrkeshögskola

Längd

20 veckor

Studieform

Distans

Studietakt

Halvfart

Utbildningsort:
Ort och startdatum
Välj ort och startdatum
Beskrivning
Innehåll
Behörighet
Distans

Food and Beverage Management Executive

 

Koncept- och affärsutveckling inom hotell och restaurang samt tillhörande kompetenser är viktigare än någonsin för att möta nya, ständigt föränderliga förutsättningar och svara upp mot branschens befintliga och framtida behov.

Detta är en spetsutbildning som har till syfte att inspirera och vidareutveckla befintliga medarbetare i branschen samt kunna engagera och leda medarbetare i en ständigt föränderlig värld.

Utbildningen riktar sig befintliga ledare/chefer inom restaurang såsom Food & Beverage manager, köksmästare, souschef, hovmästare, barchef eller motsvarande.  För att kunna ta till sig utbildningsinnehållet samt att kunna bidra i erfarenhetsutbyte och diskussioner i utbildningen krävs minst ett års yrkeserfarenhet.

Utbildningen syftar till att ge dig nya kunskaper, färdigheter och kompetens så att du kan leda och utveckla restaurangverksamhet vidare till nästa nivå.

Utbildningen genomförs tillsammans med aktörer från branschen, bland annat;

Kursinnehåll:

  • Change Management – Ledarskap & förändringsledning, 10 yhp
  • Digitalisering, automatisering och robotisering, 10 yhp
  • Konceptutveckling – Trender Food & Beverage, 10 yhp
  • Revenue Management, Menue Engineering  och framtidens ekonomiska styrmedel, 10 yhp
  • Sustainability Management inkl. hygien & smittskydd, 10 yhp

Vem passar utbildningen för?

Dig som redan är verksam inom och har erfarenhet av, hotell- och restaurangbranschen eller närliggande verksamhet.

Särskild behörighet:

  • 1 års erfarenhet från ledning inom restaurang; Food & Beverage Manager, Källarmästare, Hovmästare, Restaurangchef, kökschef, köksmästare, souschef, barchef eller motsvarande.
  • Grundläggande gymnasiebehörighet

Så här fungerar distansstudier

Vill du ta vara på och få hävstång på din investering i branschinriktade studier på eftergymnasial nivå?

Då uppmuntrar vi dig att engagera dig i dina studier, fånga möjligheterna att lära av andra samt att bygga viktiga nätverk. Studieformen innebär stor frihet men också stort ansvar. Att studera på distans på denna utbildning innebär att kommunikationen och lärande sker online i interaktion med övriga studiekamrater med erfarenhet från branschen, utbildare, och utbildningsledare.

Du förväntas läsa in dig på material, processa och reflektera över innehåll samt att aktivt bidra och delta på seminarier liksom gruppövningar. De nätbaserade seminarierna faciliteras av branschkunniga utbildare på fasta tider i realtid, dagtid via seminarieverktyget Zoom.  På samma sätt genomförs handledning samt arbeten i studiegrupper. Det är viktigt att aktivt ta del av information som delges dig som studerande vad gäller tex schema, studieuppgifter  mm som sker via våra digitala plattformar.

 

Ditt digitala klassrum

Du behöver ha tillgång till en dator (ej mobil eller platta), fast uppkoppling till Internet samt webbkamera och headset avsett för din dator (vi rekommenderar USB-headset).

Du kan välja att studera på hemma, på kontoret, kommunernas lärcentrum, bibliotek eller andra lämpliga miljöer.

Det dagliga arbetet

Utbildningen genomförs via vår lärplattform Its Learning och via vårt webbaserade seminarieverktyg Zoom. Genom dessa får du tillgång till utbildningsmaterial, deltar i diskussioner och seminarier. Både individuella inlämningsuppgifter och grupparbeten förekommer.

Beskrivning

Food and Beverage Management Executive

 

Koncept- och affärsutveckling inom hotell och restaurang samt tillhörande kompetenser är viktigare än någonsin för att möta nya, ständigt föränderliga förutsättningar och svara upp mot branschens befintliga och framtida behov.

Detta är en spetsutbildning som har till syfte att inspirera och vidareutveckla befintliga medarbetare i branschen samt kunna engagera och leda medarbetare i en ständigt föränderlig värld.

Utbildningen riktar sig befintliga ledare/chefer inom restaurang såsom Food & Beverage manager, köksmästare, souschef, hovmästare, barchef eller motsvarande.  För att kunna ta till sig utbildningsinnehållet samt att kunna bidra i erfarenhetsutbyte och diskussioner i utbildningen krävs minst ett års yrkeserfarenhet.

Utbildningen syftar till att ge dig nya kunskaper, färdigheter och kompetens så att du kan leda och utveckla restaurangverksamhet vidare till nästa nivå.

Utbildningen genomförs tillsammans med aktörer från branschen, bland annat;

Innehåll

Kursinnehåll:

  • Change Management – Ledarskap & förändringsledning, 10 yhp
  • Digitalisering, automatisering och robotisering, 10 yhp
  • Konceptutveckling – Trender Food & Beverage, 10 yhp
  • Revenue Management, Menue Engineering  och framtidens ekonomiska styrmedel, 10 yhp
  • Sustainability Management inkl. hygien & smittskydd, 10 yhp
Behörighet

Vem passar utbildningen för?

Dig som redan är verksam inom och har erfarenhet av, hotell- och restaurangbranschen eller närliggande verksamhet.

Särskild behörighet:

  • 1 års erfarenhet från ledning inom restaurang; Food & Beverage Manager, Källarmästare, Hovmästare, Restaurangchef, kökschef, köksmästare, souschef, barchef eller motsvarande.
  • Grundläggande gymnasiebehörighet
Distans

Så här fungerar distansstudier

Vill du ta vara på och få hävstång på din investering i branschinriktade studier på eftergymnasial nivå?

Då uppmuntrar vi dig att engagera dig i dina studier, fånga möjligheterna att lära av andra samt att bygga viktiga nätverk. Studieformen innebär stor frihet men också stort ansvar. Att studera på distans på denna utbildning innebär att kommunikationen och lärande sker online i interaktion med övriga studiekamrater med erfarenhet från branschen, utbildare, och utbildningsledare.

Du förväntas läsa in dig på material, processa och reflektera över innehåll samt att aktivt bidra och delta på seminarier liksom gruppövningar. De nätbaserade seminarierna faciliteras av branschkunniga utbildare på fasta tider i realtid, dagtid via seminarieverktyget Zoom.  På samma sätt genomförs handledning samt arbeten i studiegrupper. Det är viktigt att aktivt ta del av information som delges dig som studerande vad gäller tex schema, studieuppgifter  mm som sker via våra digitala plattformar.

 

Ditt digitala klassrum

Du behöver ha tillgång till en dator (ej mobil eller platta), fast uppkoppling till Internet samt webbkamera och headset avsett för din dator (vi rekommenderar USB-headset).

Du kan välja att studera på hemma, på kontoret, kommunernas lärcentrum, bibliotek eller andra lämpliga miljöer.

Det dagliga arbetet

Utbildningen genomförs via vår lärplattform Its Learning och via vårt webbaserade seminarieverktyg Zoom. Genom dessa får du tillgång till utbildningsmaterial, deltar i diskussioner och seminarier. Både individuella inlämningsuppgifter och grupparbeten förekommer.

Yrkes­högskola

Ansöknings­­process

Steg 1

Är du behörig?

Se förkunskapskraven under fliken Behörighet

Steg 2

Ansök

 

Så här fungerar Yrkeshögskola

Yrkeshögskole­utbildningar

Vad är en yrkeshögskoleutbildning?

Yrkeshögskoleutbildningar är korta nischade utbildningar som skapas tillsammans med företag i branschen för att möta en yrkesroll som det är brist på. LÄS MER HÄR

Hur ansöker jag till en yrkeshögskole­utbildning?

Du ansöker till en yrkeshögskoleutbildning genom att klicka på ansökningsknappen på respektive utbildningssida. Därefter skapar du ett konto på yh-antagning och skickar in de uppgifter som efterfrågas. LÄS MER HÄR

Vad är LIA?

LIA betyder praktik och står för ”Lärande i arbete”. En fjärdedel av utbildningstiden är du på en arbetsplats där får du praktisera det du lärt dig, samtidigt som arbetsgivaren lär känna dig. Det ger dig stora chanser för att den sista LIA-perioden kan leda till en anställning. LÄS MER HÄR

Se fler utbildningar i

Distans Ortsoberoende