En skräddarsydd utbildning som stärker kompetensen inom praktiskt yrkesutövande i hållbarhets- och omställningsfrågor hos befintlig personal i ledande ställning.
Företags samhällsansvar diskuteras allt mer och begrepp som hållbarhet, omställning och CSR-arbete är vedertagna ord i företag och regioners interna arbete. Tyvärr saknar många företag idag handlingsplaner där miljö– och hållbarhetsarbetet integreras i affärsprocesser och beslut.
Denna utbildning riktar sig till affärs- och personalledare, HR-personer, med flera som behöver ny kunskap i att sätta klimatmål enligt SBT-initiativet (Science Based Targets) och att kunna styra samt följa upp strategier och hållbarhetsmål. Utbildningen genomförs delvis på engelska.
Kursens syfte är att ge färdigheter och kompetenser i praktiskt genomförande och effektiva tillvägagångssätt för att analysera, driva eller vidareutveckla hållbarhetsarbetet i en verksamhet, samt att identifiera nyckelfrågor och problemområden och därigenom koppla en verksamhets arbete till de globala hållbarhetsmålen.
Målet är att den studerande, efter avslutad utbildning, självständigt och med ansvar skall ha kompetens att identifiera och tydliggöra problem- och utvecklingsområden inom hållbar utveckling. Den studerande skall också lära sig att förstå företagens roll i hållbarhetsavseende och få färdigheter och kompetenser i att arbeta affärsdrivande för hållbar verksamhetsutveckling.
Den studerande skall förstå och identifiera utmaningar och lösningar, för sin verksamhet, och kunna planera förändringsarbete inom hållbar utveckling. Under utbildningen kommer den studerande med utgångspunkt från problematiseringar att genomföra hållbarhetsutvärdering för givna Case samt att med stöd i centrala begrepp, modeller och kriterier arbeta systematiskt med att framställa och förklara hållbarhetspolicys.
Kursen innehåller:
• Föreläsningar
• Workshops
• Seminarier
• Casearbete
Syftar till att ge den studerande kunskaper om hållbarhet och färdigheter i att kunna upprätta strategier för hållbar utveckling i sin egen bransch. Vidare får den studerande kunskaper om CSR (Corporate Social Responsibility) och hur ett systematiskt arbete, som bygger på idén att företagen själva ska ta ansvar, påverkar samhället miljömässigt, ekonomiskt och socialt.
Målet är att ge den studerande kunskap och färdigheter för att kunna arbeta vidare med CSR - och hållbarhetsfrågor i sin yrkesvardag, genom att kunna identifiera, undersöka och analysera en verksamhets/organisations hållbarhetsarbete utifrån de globala målen i Agenda 2030 och kompetenser att ta fram relevanta förslag för systematiskt affärsdrivande CSR-arbete ur ett lagligt och etiskt perspektiv.
Kursen innehåller:
• Föreläsningar
• Workshops
• Seminarier
• Casearbete
Särskilda förkunskaper:
Yrkeserfarenhet 1 år heltid.
Typ av erfarenhetsområde: Yrkeserfarenhet från beslutsfattande position och/eller exempelvis HR funktion eller andra former av arbete med ledarskapsfrågor i sin nuvarande yrkesroll. Denna utbildning kräver att du i dag arbetar i en beslutsfattande position och riktar sig till personer med beslutsfattande positioner kring exempelvis, inköp, försäljning, personalhantering, kvalitetsarbete med mera.
Så här fungerar distansstudier
Vill du ta vara på och få hävstång på din investering i branschinriktade studier på eftergymnasial nivå?
Då uppmuntrar vi dig att engagera dig i dina studier, fånga möjligheterna att lära av andra samt att bygga viktiga nätverk. Studieformen innebär stor frihet men också stort ansvar. Att studera på distans på denna utbildning innebär att kommunikationen och lärande sker online i interaktion med övriga studiekamrater med erfarenhet från branschen, utbildare, och utbildningsledare.
Du förväntas läsa in dig på material, processa och reflektera över innehåll samt att aktivt bidra och delta på seminarier liksom gruppövningar. De nätbaserade seminarierna faciliteras av branschkunniga utbildare på fasta tider i realtid, dagtid via seminarieverktyget Zoom. På samma sätt genomförs handledning samt arbeten i studiegrupper. Det är viktigt att aktivt ta del av information som delges dig som studerande vad gäller tex schema, studieuppgifter med mera som sker via våra digitala plattformar.
Ditt digitala klassrum
Du behöver ha tillgång till en dator (ej mobil eller platta), fast uppkoppling till Internet samt webbkamera och headset avsett för din dator (vi rekommenderar USB-headset).
Du kan välja att studera på hemma, på kontoret, kommunernas lärcentrum, bibliotek eller andra lämpliga miljöer.
Det dagliga arbetet
Utbildningen genomförs via vår lärplattform Its Learning och via vårt webbaserade seminarieverktyg Zoom. Genom dessa får du tillgång till utbildningsmaterial, deltar i diskussioner och seminarier. Både individuella inlämningsuppgifter och grupparbeten förekommer.