Mina studier

Validera dina kunskaper för hjullastare – här hittar du all information om behörigheter och utbildningar

 

 

 

 

Manövrerar du en hjullastare, grävmaskiner eller andra anläggningsmaskiner på jobbet? På YrkesAkademin hittar du flera typer av valideringar för dig som arbetar inom anläggningsbranschen – men som saknar ”papper” på din kompetens. Boka en validering för hjullastare idag, vi hjälper dig på vägen mot yrkesbeviset och synliggjord kompetens.  

 

 

För att jobba yrkesmässigt i branschen måste du leva upp till krav från flera olika aktörer. Har du maskinförarkompetenser och vill validera dem? En validering är till för dig som arbetat med maskin eller lastbilsmonterat kran en tid, men som inte har något utbildningsbevis. Valideringen är även för dig som har samlat på dig tillräckligt med arbetstimmar för att uppgradera ditt utbildningsbevis till ett yrkesbevis. Med ett yrkesbevis visar du helt enkelt att du har de färdigheter som krävs för att köra anläggningsmaskiner. En trygghet för dig, och för din arbetsgivare! 

 

Nedan hittar du information om YrkesAkademins tillgängliga valideringar och utbildningar för hjullastare.

 

Hjullastare Truck C2 

 

Denna utbildning riktar sig till dig som vill använda hjullastare som truck. Det innebär att du lär dig lasta, lossa och bära gods med en hjullastare som är utrustad med pallgafflar. Du arbetar på plana och hårdgjorda underlag inom till exempel industrin, godsterminaler och hamnar i enlighet med Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2006:5 Användning av truckar och TLP-10.  

 

 

Läs mer om utbildningen och boka här

 

 

Validering Hjullastare Godshantering  

 

Vill du arbeta med exempelvis snöröjning? Eller har du behov av att både hantera en hjullastare med skopa eller gafflar? Genom denna validering får du din kunskap dokumenterad! Den riktar sig till dig som kan hantera en hjullastare, men som saknar utbildningsbevis på din kompetens. Genom valideringen får du ett utbildningsbevis utfärdat från TYA. När du sedan har nått upp till 30 månader eller 4000 timmar dokumenterad erfarenhet kan detta bytas ut till ett yrkesbevis. Valideringen omfattar en teoretisk del med skriftligt slutprov, samt en övningsdel med praktiskt slutprov.  

 

 

Läs mer om utbildningen och boka här

 

 

 

 

Validering Hjullastare Anläggning  

 

Detta är valideringen för dig som har erfarenhet av att köra hjullastare med alla typer av redskap – såsom skopa, gafflar, plogblad, kranarm, sopvals – men som saknar utbildningsintyg eller yrkesbevis. I denna validering får du som har över 30 månader alt. 4000 timmars erfarenhet möjlighet att byta ut ditt utbildningsintyg mot ett yrkesbevis. Valideringen består av 2 olika delar: en teoretisk del där 2 olika teoriprov skall avläggas, samt en praktisk del. Vi validerar enligt TYA:s utbildningsplan. 

 

 

Läs mer om utbildningen och boka här

 

 

Validering Grävmaskin 

 

Arbetar du som grävmaskinförare utan utbildningsintyg? Då är detta valideringen för dig! På YrkesAkademin validerar vi enligt TYA:S utbildningsplan. Utbildningen består av 2 olika delar, varav en teoretisk där 3 olika teoriprov ska genomföras, samt en praktisk del. Valideringen beräknas ta cirka 2 – 4 dagar beroende på dina förkunskaper.  

 

 

Läs mer om utbildningen och boka här

 

 

Vad kostar en validering/utbildning för hjullastare?  

 

YrkesAkademins valideringar för hjullastare varierar i pris beroende på utbildningens innehåll och längd. Här hittar du alla utbildningar och kostnader.  

 

Vilka orter erbjuder validering för hjullastare? 

 

YrkesAkademin erbjuder valideringar och utbildningar för hjullastare på flera orter i Sverige. Är du på jakt efter en validering i Stockholm, Sundsvall, Umeå, Nyköping, Linköping, Falun eller kanske i Höör? Vi utbildar från norr till söder –och erbjuder skickliga och pedagogiska lärare med lång erfarenhet av branschen.

 

 

Hitta en utbildningsort nära dig

 

 

Boka utbildning idag!

 

För frågor, anmälan eller mer information – kontakta oss, så hjälper vi dig vidare! Hör av dig till foretag@ya.se eller 023 – 584 50.