Mina studier

Utbildningar i Växjö

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Växjö.

Utbildning i Växjö

 

I södra Smålands inland finner du Växjö, Sveriges 27:e största tätort. Den myllrande staden erbjuder goda möjligheter för den som vill studera. På den här sidan har vi samlat alla våra utbildningar som går att läsa i Växjö.

 

Vuxenutbildning i Växjö

 

Att studera på yrkeshögskola är något som blivit mer och mer populärt. Mycket beror på utbildningarnas längd (oftast två år) samt anställningsgraden efter avslutad utbildning  de flesta får anställning direkt efter avslutade studier.

 

Den höga anställningsgraden beror på det nära samarbete med företag och arbetsgivare yrkeshögskolan har. Tack vare detta kan utbildningarna möta efterfrågan som finns på arbetsmarknaden, något som främjar både arbetsgivare och dig som framtida arbetstagare. I Växjö erbjuder YrkesAkademin Yrkesutbildningar, Arbetsmarknadsutbildning samt yrkesvux för dig som saknar gymnasieexamen. 

 

Många av de utbildningarna YrkesAkademin erbjuder kan läsas på distans. Oftast är de bundna till en studieort dit du måste ta dig några gånger per termin. Däremellan kan du helt själv bestämma varifrån du vill studera.

 

Växjö som studentstad

 

Den myllrande staden Växjö är en mysig stad att studera i. Staden arbetar fortlöpande med att skapa en grön tillväxt och blev 2018 tilldelad utmärkelsen “European Green Leaf Award”. Utöver vacker miljö finns även ett stort utbud av aktiviteter och och evenemang. 

 

Goda kommunikationer med stadsbuss, regionbuss och kompletteringstrafik finns i staden. Från Växjö resecentrum går bland annat Öresundståg, Krösatåg, samt tåg till Skåne och Danmark. 

 

Studentlägenhet i Växjö hittar du genom det kommunala bostadsbolaget eller genom att söka lägenhet på den privata marknaden.

 

Växjös historia

 

Växjö fick sina stadsrättigheter 1342 av den dåvarande kungen Magnus Eriksson. Men redan sedan den yngre stenålder  (4100-1700 f.Kr) har Växjöbygden haft bofast befolkning. Under många år var staden en viktig plats för gränshandel mellan Sverige och Danmark. 

 

Växjö är residensstad i Kronobergs län och Sveriges 19:e största tätort (2019). Skogen har sedan länge varit en viktig bas för näringslivet, men på senare år har det även tillkommit företag inom maskin- elektroteknik.  

 

Växjö kallar sig själv för ”den lilla världsstaden” eftersom det finns nattliv, shopping och puls men också gränder och stugliv. Växjö domkyrka har runt 130 000 besök varje år och är perfekt centralt belägen i Linnéparken där det på sommartid hålls konserter och uppträdanden.