Mina studier

Utbildningar i Västerås

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Västerås.

Västerås 

 

Västerås är staden med bra tågförbindelser, korta bostadsköer och bra samverkan mellan utbildning och arbetsliv. På den här sidan listar vi alla utbildningar som går att läsa i Västerås hos oss på YrkesAkademin.

 

Vuxenutbildning i Västerås

 

Yrkeshögskola är en utbildningsform som blivit alltmer populär med åren. Anledningarna är flera, du får till exempel specialistkompetens inom ett område och utbildningarna är korta, i regel studerar man i två år. Dessutom får en många av studenterna jobb direkt efter avslutade studier. YrkesAkademin erbjuder yrkeshögskoleutbildningar, arbetsmarknadsutbildningar och privat- & företagsutbildningar. I Västerås kan du bland annat studera till elnätsspecialist, drift- och fastighetstekniker samt bussförare.

 

Många av utbildningarna YrkesAkademin erbjuder går att läsa på distans. De är dock bundna till en ort dit du behöver ta dig till för att närvara på några fysiska träffar varje termin. Den övriga tiden kan du välja själv varifrån du vill studera. Upplägget kan skilja sig mellan de olika kurserna och utbildningarna. Mer information om studieupplägget finner du på de specifika kurssidorna.