Mina studier

Utbildningar i Uppsala

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Uppsala.

Uppsala 

Uppsalas långa historia som landets centrum för kunskap och forskning sätter än idag sin prägel på staden och tusentals nya studenter strömmar till varje år för att plugga på universitet, högskola och yrkesutbildningar.  Vi på Yrkesakademin erbjuder flera olika typer av utbildningar i Uppsala.

Vuxenutbildning i Uppsala

En form av utbildning som blir alltmer populär är yrkeshögskola. Anledningarna är många, du skaffar dig bland annat specialistkompetens inom ett område och utbildningarna är korta, vanligtvis runt två år. Dessutom får en stor andel av eleverna jobb direkt efter avslutade studier. YrkesAkademin erbjuder yrkeshögskoleutbildningar i Uppsala men det går också att läsa utbildningar som både arbetsmarknadsutbildning och yrkesvux.

 

Många av de utbildningar YrkesAkademin erbjuder kan läsas på distans. De är dock knutna till en ort dit du behöver ta dig till för att närvara på några fysiska träffar varje termin. Däremellan kan du välja helt själv varifrån du vill studera. Upplägget kan skilja från mellan de olika kurserna och utbildningarna. Mer information om upplägget finner du på de specifika kurssidorna.

Utbildningar i Uppsala

Uppsalas långa historia som landets centrum för kunskap och forskning sätter än idag sin prägel på staden och tusentals nya studenter strömmar till varje år för att plugga på universitet, högskola och yrkesutbildningar.  Vi på Yrkesakademin erbjuder följande utbildningar i Uppsala:

 

En arbetsmarknadsutbildning riktar sig till dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen och vill utbilda dig till ett yrke. Populära utbildningar i Uppsala är exempelvis: bussförare, lastbilsförare och fastighetsutveckling.

Uppsala som studentstad

Uppsala är en stad med ett rikt studentliv. Staden är Sveriges fjärde största men har trots det lyckats behålla en gemytlig småstadskänsla. Här bor omkring 150 000 personer varav en fjärdedel av dessa är studenter. Stadsdelarna ligger på bekvämt avstånd och du kan med lätthet ta dig mellan de olika områdena med cykel.

 Härifrån har du också närhet till Arlanda och Stockholm kan nås med både pendeltåg och regionaltåg. De täta förbindelserna gör att många också väljer att bosätta sig i Stockholm.

 Något som kännetecknar Uppsala är dess många kullerstensgator – ett arv från svunna tider. Faktum är att Uppsala är en av Sveriges äldsta städer och bildades redan under 1200-talet.

 Europas första universitet anlades här under 1400-talet och än idag är Uppsala känt för sitt lärosäte och framskridande forskning. Om du planerar att läsa en utbildning i Uppsala kommer du vara i gott sällskap – här finns omkring 41 000 studenter.