Information om Corona-viruset

Mina studier

Utbildningar i Uppsala

 

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskoleutbildningar och för privatpersoner och företag

12 Utbildningar

Sortera efter:

Öppen för ansökan

Yrkeshögskola

Uppsala - 4 januari 2021

Arbetsledare – Hållbar Grönyteförvaltning distans

Öppen för ansökan

Yrkeshögskola

Uppsala - Kursstart våren 2021.

Behandlingspedagog distans

Yrkeshögskola

Uppsala - Kursstart 17 augusti 2020

TRAC Turism- och Resekonsult distans

Öppen för ansökan

Yrkeshögskola

Uppsala - Kursstart 18 januari 2021

Drift- och Fastighetstekniker Distans

Öppen för ansökan

Yrkeshögskola

Uppsala - Helfart: Kursstart 4 januari 2021

Hotel Supervisor distans

Arbetsmarknadsutbildning

Uppsala - Studiebesök udda veckor torsdagar klockan 14.00

Bussförare

Arbetsmarknadsutbildning

Uppsala - Ingen planerad start, ta kontakt med arbetsförmedlingen för mer information.

Fastighetsutbildning

Privat- och Företagsutbildning

Uppsala

FAVAL

Arbetsmarknadsutbildning

Uppsala - Studiebesök torsdagar udda veckor klockan 14.00

Lastbilsförare
Föregående12

Studera i Uppsala

Uppsalas långa historia som landets centrum för kunskap och forskning sätter än idag sin prägel på staden och tusentals nya studenter strömmar till varje år för att plugga på universitet, högskola och yrkesutbildningar. 

Vi på Yrkesakademin erbjuder följande utbildningar i Uppsala: 

 

En arbetsmarknadsutbildning riktar sig till dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen och vill utbilda dig till ett yrke. Populära utbildningar i Uppsala är exempelvis: bussförare, lastbilsförare och fastighetsutveckling. 

Studera en YH-utbildning i Uppsala 

Yrkeshögskoleutbildningar är en uppskattad utbildning i nära samarbete med yrkeslivet. Det gör att en stor del av våra elever får jobb direkt efter avslutad utbildning. Utbildningarna är kortare än traditionella högskoleutbildningar, ofta mellan 1 – 2 år. De flesta av yh utbildningarna går att läsa på distans men i samband med ansökan får du välja en utbildningsort dit du åker för obligatoriska träffar ett par gånger per termin. Hur dessa dagar är upplagda varierar beroende på vilken yh – utbildning du väljer. 

Omkring en tredjedel av tiden är lärande i arbete, LIA. Praktiken sker ute hos företag och är en värdefull chans att knyta kontakter och få praktisk arbetslivserfarenhet inom det yrke du utbildar dig till. 

Om Uppsala som studentstad

Uppsala är en stad med ett rikt studentliv. Staden är Sveriges fjärde största men har trots det lyckats behålla en gemytlig småstadskänsla. Här bor omkring 150 000 personer varav en fjärdedel av dessa är studenter. Stadsdelarna ligger på bekvämt avstånd och du kan med lätthet ta dig mellan de olika områdena med cykel. 

Härifrån har du också närhet till Arlanda och Stockholm kan nås med både pendeltåg och regionaltåg. De täta förbindelserna gör att många också väljer att bosätta sig i Stockholm.

Något som kännetecknar Uppsala är dess många kullerstensgator – ett arv från svunna tider. Faktum är att Uppsala är en av Sveriges äldsta städer och bildades redan under 1200-talet. 

Europas första universitet anlades här under 1400-talet och än idag är Uppsala känt för sitt lärosäte och framskridande forskning. Om du planerar att läsa en utbildning i Uppsala kommer du vara i gott sällskap – här finns omkring 41 000 studenter.