Mina studier

Utbildningar i Umeå

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Umeå.

Umeå 

 

Björkarnas stad och residensstad i Västerbottens län. Umeå är även en universitetsstad med över 30 000 studenter. Orten erbjuder goda möjligheter för den som vill studera på Yrkeshögskola. På den här sidan listar vi alla utbildningar som går att läsa i Umeå hos oss på YrkesAkademin. 

 

Vuxenutbildning i Umeå

 

En form av utbildning som blivit mer populär på senaste tiden är yrkeshögskola. Anledningarna är flera, du skaffar dig bland annat specialistkompetens inom ett område och utbildningarna är dessutom korta, vanligtvis runt två år. Utöver det får även en stor andel av eleverna jobb direkt efter avslutade studier. YrkesAkademin erbjuder arbetsmarknadsutbildningar och privat- och företagsutbildningar i Umeå.

 

Många av de utbildningar YrkesAkademin erbjuder kan läsas på distans. De är dock knutna till en ort dit du behöver ta dig till för att närvara på några fysiska träffar varje termin. Under tiden kan du välja själv varifrån du vill studera. Upplägget kan variera mellan de olika kurserna och utbildningarna. Mer information om upplägget kring din utbildning finner du på de specifika kurssidorna.

 

Utbildningar i Umeå

 

Vi på Yrkesakademin erbjuder följande utbildningar i Umeå:

 

 

En arbetsmarknadsutbildning riktar sig till dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen och vill utbilda dig till ett yrke. Populära utbildningar i Umeå är exempelvis: bussförare och anläggningsmaskinförare.