Mina studier

Utbildningar i Sundsvall

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Sundsvall.

Utbildning i Sundsvall

 

Har du planer på att gå en utbildning i Sundsvall? Ortens många utbildningsalternativ och natursköna läge lockar många studenter. Som en av Sveriges största städer finns här dessutom goda möjligheter till jobb efter avslutad utbildning.

 

Yrkeshögskola i Sundsvall

 

Några av våra populära YH-utbildningar (tidigare kallat KY-utbildning) som erbjuds av oss på YrkesAkademin i Sundsvall är Systemutvecklare Java och Behandlingspedagog. De flesta av våra utbildningar ges merparten på distans med ett antal fysiska träffar. Hur många träffar det rör som om varierar beroende på vilken utbildning du väljer. Läs mer på varje kurs utbildningssida.

 

Arbetsmarknadsutbildning i Sundsvall

 

Du som saknar behörighet eller vill byta yrkesbana har möjlighet att gå en arbetsmarknadsutbildning via YrkesAkademin. Utbildningen ges i samarbete med Arbetsförmedlingen och det är de som beslutar om du uppfyller kraven. För att vara behörig krävs att du är inskriven hos Arbetsförmedlingen.

 

Hur är Sundsvall som studentstad?

 

Att börja studera i en ny stad kan kännas läskigt och spännande på samma gång. Det är fullt naturligt att det uppstår frågor kring staden, studierna och boende i samband med detta. 

 

I Sundsvall finns ett stort utbud av aktiviteter, vilket gör det till en härlig stad att studera i. Strosa runt i stenstan, ta med kompisarna till Himlabadet, eller ta en tur till Norrlands Hawaii, Alnön. Som student i Sundsvall behöver du inte oroa dig för att ha tråkigt. 

 

Du kan lätt ta dig igenom Sundsvalls stad till fots eller med cykel. Här finns även goda kommunikationer med bussar och tåg. Tjugo kilometer norr om Sundsvall centrum finns även Sundsvall- Timrå flygplats.

 

Har du kommit in på en utbildning i Sundsvall? Grattis! Då är det dags att söka bostad. Flertalet privata aktörer erbjder studentbostäder i Sundsvall. Vanligtvis släpps bostäderna i samband med att antagningen för höstterminen släpps, så det kan löna sig att vara snabb på bollen! Du kan givetvis också söka vanliga bostäder på den privata marknaden också!

 

Sundsvalls Historia 

 

Sundsvall bildades 1621 vid det som idag är Åkroken. På den tiden fanns det bara ett tiotal hushåll i staden. Bara 30 år efter att Sundsvall grundast var man tvungen att flytta staden eftersom stora båtar inte kunde komma så långt upp i Selångersån. 

 

I dag kallas Sundsvall för Norrlands huvudstad och här bor runt 50 000 invånare. Staden ligger längs östkusten i Medelpad och är den enda staden i landskapet. Här finns Sveriges tredje längsta bro, Sundsvallsbron. Staden är också hem åt några av norra Sveriges största företag verksamma inom skogs och fordonsindustrin.