Mina studier

Utbildningar i Stockholm

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Stockholm.

Utbildning i Stockholm

 

Att studera i Stockholm är populärt tack vare det stora utbudet av utbildningar och aktiviteter att fylla fritiden med. Genom att bo och gå en utbildning i Stockholm har du nära till det mesta – Ett pulserande stadsliv, skärgård och vacker natur. Vi på YrkesAkademin erbjuder yrkeshögskoleutbildningar, arbetsmarknadsutbildningar, yrkesvux samt företagsutbildningar i Stockholm

 

Yrkeshögskola i Stockholm

 

Lockas du av en kortare utbildning med mycket praktisk kunskap i form av praktik? Då kan en YH-utbildning vara något för dig! YH, eller yrkeshögskola (tidigare kallat KY-utbildning) är en utbildningsform som är utformad för att ge relevant kunskap inom ett område. Under tiden på utbildningen samlar du på dig kompetenser som motsvarar de krav som finns på arbetsmarknaden. Utbildningarna som YrkesAkademin håller ligger i Järfälla, en förort i Stockholm som nås med pendeltåg från city på cirka tjugo minuter. Vi på YrkesAkademin erbjuder följande utbildningar i Stockholm:

 

 

Möjligheten till arbete efter avslutade studier är ljus. Det som gör YH-utbildningar unika är att de bedrivs i nära samarbete med arbetslivet och fokuserar på de områden där det behövs arbetskraft. Omkring en tredjedel av av utbildningen är LIA (lärande i arbete), en typ av praktik som görs ute på ett företag. Du som elev får då möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken och chans att testa på yrket du valt för att känna om det är rätt för just dig. 

 

Efter avslutad utbildning väljer många studenter att stanna kvar i Stockholm då det finns många karriärvägar att gå. Att studera på yrkeshögskola i Stockholm har många fördelar – du får träffa likasinnade,  får värdefull praktisk arbetslivserfarenhet och chans att knyta kontakter.

 

Stockholm som studentstad

 

Att börja studera i en ny stad kan kännas både läskigt och spännande på en och samma gång. Det är därför fullt normalt att frågor kring staden, studierna och boende dyker upp.  

 

Stockholm är rolig stad att studera i. Med stort utbud av museer, caféer, restauranger och barer behöver du som väljer att studera här inte oroa dig över att ha tråkigt. Som student i Stockholm får du rabatterat pris på kollektivtrafiken. Många restauranger och cafeer som ligger i anknytning till skolorna erbjuder rabatterade priser.

 

Söka studentbostad i Stockholm

 

Att hitta boende i Stockholm kan vara svårt men det är inte omöjligt. När du fått ditt antagningsbesked är det dags att leta studentboende. Det finns ett antal köer du kan ställa dig i och generellt är det kortare väntetider för dig som student. Vissa bostäder som förmedlas av Stockholms stad är dessutom öronmärkta för dig som studerar.

 

Ett alternativ är också att hitta en lägenhet eller ett rum att hyra i andrahand. Att dela boende tillsammans med vänner eller en partner kan vara ett alternativ för att hålla kostnaderna nere. När du letar boende kan det också vara bra att söka dig utanför tullarna där det oftast är lite billigare och du får en större yta för pengarna.

 

Om Stockholm

 

Stockholm är Norden största stad och spås inom kort passera en miljon invånare. I hela regionen bor omkring 2,3 miljoner människor. Stockholm är också Sveriges ekonomiska och kulturella centrum. 

 

Överallt i de centrala delarna av staden finns närhet till vatten och skärgården nås enkelt via flera kajer i city. Stockholms stadsdelar och förorter är sammanflätade  av tunnelbanelinjer som går från tidig morgon till sen kväll.

 

Staden har hundratals museer och sevärdheter att besöka samt ett rikt utbud av restauranger, caféer och barer. Om du längtar ut i naturen finns fina naturreservat som lämpar sig väl för en dagsutflykt och Stockholms skärgård har över 30 000 öar som erbjuder avkoppling, sol och bad på sommarhalvåret.