Mina studier

Utbildningar i Söderhamn

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Söderhamn.

0 Utbildningar

Sortera efter:

Söderhamn

 

En stad med rötter i vapentillverkning. Söderhamn grundades 1620, och var en av många städer som grundades vid den tiden. Vapentillverkning skedde runt hela staden, men blev mer centraliserat mot stadskärnan. Tyvärr har många bränder ödelagt staden vid ett flertal tillfällen. 1675 brann 60 smedjor och smedjebostäder ner, men staden behöll trots den brandfarliga infrastrukturen stadens planläggning. Det var inte förrän efter den stora branden 1835 som man lade om stadens planläggning med rutmönster.

 

Söderhamn ligger i Gävleborgs östkust, och har ca 12,300 invånare i tätorten (2018) samt ca 25,700 invånare i kommunen (2019). Söderhamn är en skärgårdsstad med stor skärgård. Historiskt sett har staden präglats av handel och sågverk. Söderhamn är också uppmärksammad för sina framgångar i bordtennis och har även ett bordtennisgymnasium. Staden är även känt för ett rikt musikliv, där jazzgenren har varit framstående.

 

Söderhamn är staden som grundades kring vapentillverkning och ändrat form genom stadsbränder.