Mina studier

Utbildningar i Skövde

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Skövde.

Utbildningar i Skövde

 

Skövde är en centralort i Västergötland med ett mycket rikt näringsliv och goda chanser till jobb. Yrkesakademin Skövde erbjuder ett stort utbud av vuxenutbildningar, här finns arbetsmarknadsutbildningar, yrkeshögskolor (YH) och yrkesvux.

 

Yrkeshögskola Skövde

 

Yrkeshögskola som utbildningsform har blivit väldigt populärt de senaste åren. Framförallt med tanke på den korta utbildningstiden på upp till två år. Du får snabbt tillägna dig specialistkunskaper genom lärande i arbete inom ett visst yrke och därefter är du redo för arbetsmarknaden. Majoriteten av våra studenter får jobb direkt efter avslutade studier. 

YrkesAkademin Skövdes yrkesutbildningar är csn-berättigade och kostnadsfria.

 

På yrkeshögskolan Skövde kan du gå utbildningar som Restaurang och storhushåll, eller utbilda dig till bussförare. Dessutom erbjuder vi ett stort utbud av yrkesutbildningar på distans, så att du kan välja bostadsort själv. Läs mer om våra distansutbildningar.

 

Hur är Skövde som studentstad?

 

Att studera innebär för många stora förändringar i livet, som att flytta till en annan stad.  Vi har samlat ett gäng goda råd för dig som vill studera en YH utbildning i Skövde. 

 

Skövde är en lagom stor stad med nära till allt, du får en kombination av småstadscharm och storstadsutbut. Skövde utbildningsstad har ett rikt kultur- och nöjesliv med upplevelsebad, arena för livemusik, teater och nattliv. Här finns även gott om sportaktiviteter, naturupplevelser och skidbackar för den som gillar friluftsliv.

 

Volvo är Skövdes största arbetsgivare med sina stora fabriksanläggningar Volvo Powertrain och Volvo Cars. Andra stora arbetsgivare i Skövde är Västtrafik, Cementa, CEJN och Paroc. Det innebär goda möjligheter till jobb efter vuxenutbildning i Skövde, framförallt för dig som studerar industriteknik eller går en fordonsutbildning.

 

Skövdes historia

 

Skövde är en historisk industristad med sina världsklassiga Volvo-fabriker som gått varma sedan 1975. Volvo Car Engine Skövde är Volvos första klimatneutrala tillverkningsanläggning som tillverkar motorer. 

 

Skövde är även en historisk garnisonsstad. Sedan början av 1900-talet har Skövde en av Sveriges största militära garnisoner med stor militär affärsverksamhet.

 

År 1904 hittades Nordens största bevarade guldskatt i Skövde, den finns idag att se på Historiska museet i Stockholm. Men Skövdes historia upplevs bäst på plats. Besök Skövde Stadsmuseum, Ryttmästarbostället och spana in Skövdes många vackra historiska kyrkor.