Mina studier

Utbildningar i Sälen

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Sälen.

0 Utbildningar

Sortera efter:

Sälen

 

Sälen är en tätort i Transtrands distrikt (Transtrands socken) i Malung-Sälens kommun, Dalarnas län cirka 65 km nordväst om Malung. Tätorten kallas ibland för Sälens by[3] för att skilja tätorten från vintersportsanläggningarna uppe på Sälenfjällen. Tätorten är belägen vid Västerdalälven.

 

Sälen är kanske mest känd för sina sju skidanläggningar med över 100 nedfarter. Även sommartid är Sälen ett populärt turistmål pga sin vackra natur och mängder av aktiviteter. Gillar du löpning finns det även ett fjällmaraton här. Söder om tätorten finns byn Berga, där starten av Vasaloppet sker.

 

Sälen har sju vintersportanläggningar i varierande storlek i trakten. De största är Lindvallen/Högfjället och Tandådalen/Hundfjället som ägs och drivs av Skistar. Lindvallen och Hundfjället har en mer barninriktad profil med stora barnområden. Tandådalen har mer avancerad åkning.