Mina studier

Utbildningar i Ronneby

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Ronneby.

Utbildningar i Ronneby

 

Blekinges kurort Ronneby har ett blomstrande näringsliv och erbjuder goda möjligheter för vuxenutbildning. YrkesAkademin erbjuder vuxenutbildningar i form av yrkeshögskola (YH), arbetsmarknadsutbildningar och yrkesvux. Det finns även ett brett utbud av distansutbildningar. Här listar vi YrkesAkademins aktuella utbildningar i Ronneby.  

 

Yrkeshögskola i Ronneby

 

Yrkeshögskola är en populär utbildningsform som ger dig specialistkunskaper inom ett specifikt ämne. Det fina med yrkesutbildningar är att utbildningstiden är relativt kort på upp till två år, och att du får tillägna dig kunskaper som efterfrågas på arbetsmarknaden. Genom lärande i arbete (LIA) får du kontakt med arbetsgivare redan under utbildningen vilket ger dig goda förutsättningar till att få jobb direkt efter utbildningen. 

 

Ronnebys näringsliv kännetecknas av en blomstrande IT-industri, tillverkningsindustri och verkstadsindustri, här finns goda arbetsmöjligheter efter din vuxenutbildning i Ronneby.

Stora företag i Ronneby är Orbit One, Water Jet Sweden, SHAPE, Tarkett och Nordic Vehicle.

 

Hur är Ronneby som studentstad?

 

För dig som funderar över att studera en vuxenutbildning i Ronneby har vi sammanställt lite tips och goda råd om staden. I Ronneby kommun bor ca 29,700 invånare och i tätorten bor 13,000 invånare. Ronneby erbjuder otaliga möjligheter för den som är intresserad av sport, friluftsliv, bad och spa. Staden har även ett rikt kultur- och nöjesliv och ett brett utbud av restauranger, caféer och barer. Platser som Ronneby Kulturcentrum och vackra brunnsparken är väl värt minst ett besök.

 

Ronneby har goda förbindelser till övriga Sverige med tåg och buss, samt till resten av världen med flyg från Ronnebys egna flygplats.