Mina studier

Utbildningar i Örnsköldsvik

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Örnsköldsvik.

Utbildningar i Örnsköldsvik

 

Örnsköldsvik är staden med Höga kusten runt hörnet, här studerar du med närhet till stad, natur och ett rikt kulturliv. På den här sidan listar vi YrkesAkademins alla yrkeshögskoleutbildningar (YH) och arbetsmarknadsutbildningar i Örnsköldsvik.

 

Yrkeshögskola i Örnsköldsvik

 

Anledningarna till att studera på yrkeshögskola är många. Du får specialistkompetens snabbt genom våra korta yrkesutbildningar på upp till två år, och en stor andel av våra studenter får jobb direkt efter avslutade studier. Yrkesakademin i Örnsköldsvik erbjuder yrkeshögskoleutbildningar som produktionsutveckling inom industri, affärsutveckling inom besöksnäring, robot- & automationsprogrammerare samt industriteknik. Vi erbjuder också webbaserade kurser som “Lär dig Excel”. Ansök till vuxenutbildning Örnsköldsvik!

 

Våra arbetsmarknadsutbildningar som ges på distans är ortsoberoende, du behöver endast närvara vid ett fåtal fysiska träffar. Upplägget för yrkesutbildningarna varierar mellan utbildningar och kurser, du hittar mer information om utbildningarna på våra kurssidor. 

 

Hur är Örnsköldsvik som studentstad?

 

Som student på yrkeshögskola i Örnsköldsvik finns det många fördelar.

 

Örnsköldsvik är en bra studentstad för vuxenutbildningar med tanke på stadens närhet till både natur och kultur. På Campus Örnsköldsvik hittar du bibliotek, lärcentrum, badhus och sporthall. Örnsköldsvik har även ett brett utbud av mysiga caféer och restauranger. Som student i Örnsköldsvik har du dessutom garanti på att få studentbostad via Övikshem.

 

Örnsköldsvik historia

 

Örnsköldsvik är en studentstad med lång industrihistoria. Här finns ett brett utbud för den kulturintresserade att upptäcka vid sidan om studierna. Besök Örnsköldsviks museum och konsthall där den lokala historien kombineras med modern konst.

 

Vandra i Höga kustens High Coast Art Valley, en konsthall med kulturstråk där unik konst möter vackra naturupplevelser. Upplev den svenska industrihistorien på Brynge kulturområde eller Genesmons arkeologiska friluftsmuseum med dess rekonstruerade järnåldersgård.