Information om Corona-viruset

Mina studier

Utbildningar i Örebro

 

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskoleutbildningar och för privatpersoner och företag

Studera i Örebro

Örebro lockar många studenter tack vare sitt breda utbud av utbildningar. Här kan du plugga på bland annat högskola, yrkeshögskola och arbetsmarknadsutbildningar. För att få möjlighet till att gå en arbetsmarknadsutbildning behöver du vara inskriven på arbetsförmedlingen. Utbildningen är framtagen för att ge relevant kunskap inom ett yrkesområde där behovet av arbetskraft är stort, vilket ökar dina chanser till jobb.

 

Utbildningar hos Yrkesakademin i Örebro

Yrkesakademin ger dig möjlighet att studera följande utbildningar i Örebro:

 

Boende i studentstaden Örebro

För att hitta studentbostäder i Örebro finns det flera vägar att gå. Du kan antingen ställa dig i lokala bostadsköer för studenter för att hitta lägenheter hos kommunala aktörer. Du kan lägga ut en egen annons eller leta efter annonser på Blocket om erbjudanden om att hyra in dig som student. I Örebro kan du få kontakt med privata hyresvärdar, som t ex Svenska Studenthus, som hyr ut studentlägenheter i flera olika kommuner. Du kan också hitta information i studentgrupper för din studieort på Facebook. Även på Blocket.se finns det studentboende att hitta i Örebro med omnejd.

Viktigt att komma ihåg är att du måste vara folkbokförd på den studieort där du ska bo. Flyttanmälan görs enklast på Skatteverkets hemsida.

Fakta om Örebro

Örebro är en centralt placerad studentstad med närhet till både Stockholm och Göteborg. Med en befolkning på ca 150 000 är Örebro den sjätte största kommunen i landet. Örebro ansågs länge med sina skofabriker vara en industristad, som idag mer präglas av utbildning och tjänster. Universitetssjukhuset i Örebro och Örebro universitet är i dagsläget stora arbetsgivare i staden, och med sin flygplats och med vältrafikerade tåg på bl a Bergslagsbanan och Mälarbanan har staden nära till resten av Sverige överlag.
Örebro har många gröna naturreservat och närhet till Hjälmaren och sjön Tysslingen som erbjuder många chanser för naturupplevelser i skogar och vid sjöar.