Mina studier

Utbildningar i Olofström

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Olofström.

0 Utbildningar

Sortera efter:

Olofström

 

En liten stad med järnbruk i centrum både historiskt och i nutid. Olofström grundades kring ett järnbruk, Petrefors bruk, som anlades 1735. Bruket togs över av Olof Ohlson som även namngav det. Bruket togs sedan över av Carl von Dannfelt. När järnvägen kom till Olofström expanderade verksamheten, vilket var en anledning till tillverkningen av rostfritt stål och senare även karosser åt Volvo.

 

Staden ligger i nordvästra Blekinge, och har ca 13,500 invånare i kommunen, samt 7,800 invånare i tätorten. I Olofström finns bl.a. en ungdomsgård, Växtverket, och badhuset Höljebadet som 2008 lockade runt 80,000 besökare. Kommunen är omgiven av vatten med hundratals sjöar. Den största sjön är Halen som är ett populärt ställe för kanotning och bad.

 

Den största arbetsgivaren i Olofström är Volvo Personvagnar, och därefter Olofströms kommun. Olofström är staden som grundades kring ett järnbruk, vilket blev en central del för näringslivet både då och idag.