Mina studier

Utbildningar i Nyköping

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Nyköping.

Utbildningar i Nyköping

 

Kuststaden Nyköping är en central tätort i Södermanland. Staden har ett blomstrande näringsliv med stora möjligheter för dig som vill gå en yrkesutbildning i Nyköping. YrkesAkademin erbjuder yrkeshögskoleutbildningar (YH), arbetsmarknadsutbildningar och yrkesvux. Här listar vi YrkesAkademins aktuella utbildningar i Nyköping.

 

Yrkeshögskola i Nyköping

 

Yrkeshögskolans popularitet ökar ständigt, och anledningarna att studera på yrkeshögskola i Nyköping är många. Du får specialistkompetens inom eftertraktade yrken, utbildningen är inte längre än två år och genom lärande i arbete (LIA) får du kontakt med arbetsgivare inom din framtida bransch redan under utbildningen. Det ger dig stora chanser till jobb direkt efter avslutad utbildning i Nyköping. Många utbildningar är tillgängliga för distansundervisning och utbildningarna är berättigade till csn.

 

Hur är Nyköping som studentstad?

 

För dig som vill studera en vuxenutbildning i Nyköping och flytta till staden har vi samlat ett gäng goda råd om staden som helhet. Nyköping är en växande stad med 57 129 invånare. Många flyttar till Nyköping för att komma ifrån storstädernas stress, och samtidigt ha nära till naturupplevelser och nöjen. Här finns skärgård, naturreservat och Sörmlandsleden. För den kulturintresserade finns museum, skulpturvandring och historiska fyndplatser.

 

Tack vare sin stadsplanering har Nyköping bra förbindelser till Stockholm, Norrköping och Linköping via tåg och buss. Här ligger även Sveriges fjärde största flygplats Skavsta som tar dig till ett 50-tal destinationer.