Mina studier

Utbildningar i Norrköping

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Norrköping.

Utbildning Norrköping

 

Den gamla industristaden Norrköping erbjuder goda möjligheter för den som vill studera. På den här sidan har vi samlat alla våra utbildningar du kan läsa i Norrköping.

 

Yrkeshögskola i Norrköping

 

En utbildningsform som blir alltmer populär är yrkeshögskola. Det finns många anledningar till att det är så under tiden du studerar skaffar du dig specialistkompetens inom ett område. Dessutom är utbildningarna korta (vanligtvist två år) och de flesta får anställning direkt efter avslutade studier. I Norrköping erbjuder YrkesAkademin olika typer av vuxenutbildningar. Här kan du läsa yrkesvux, arbetsmarknadsutbildning och yrkeshögskoleutbildningar

 

De flesta av våra utbildningar ges merparten på distans med ett antal fysiska träffar. Hur många träffar det rör som om varierar beroende på vilken utbildning du väljer. Läs mer på varje kurs utbildningssida.

 

Hur är Norrköping som studentstad?

 

Att börja studera i en ny stad kan kännas både spännande och läskigt på samma gång. Innan kan det finnas många frågor rådande studier, staden och boende.  

 

Studentlivet i Norrköping är nära sammankopplat med den närliggande staden Linköping. Utöver typiska studentaktiviteter finns här även en hel del caféer, restauranger och museum. Som student i Norrköping behöver du alltså inte vara orolig över att inte ha något att göra.

 

Norrköping är knutpunkt för tåg och flera stora vägar. Här finns även flyg och hamn vilket för staden till plats där många möten sker. Till Stockholm tar det endast 75 minuter med tåg från Norrköping

 

Har du kommit in på utbildning i Norrköping? Grattis! Då är det dags att börja leta efter boende. Det finns flera privata aktörer som erbjuder studentboende i Norrköping. Vill du inte bo i en studentlägenhet kan du försöka att få tag på ett andrahandskontrakt på den privata marknaden.  

 

Norrköpings historia 

 

Norrköping fick sin storhetstid under 1600-talet då ett flertal industrier grundades. Bland annat ett pappersbruk, ett vapenfaktori, en klädesfabrik och ett skeppsvarv. Under denna tid var Norrköping Sveriges till folkmängden nästa största stad. Under 1800-talet växte textilindustrin i Norrköping och hälften av klädes tillverkningen i Sverige skedde i Norrköping då.

 

Idag bor hela 143 478 människor i kommunen och 97 979 i tätorten, vilket gör den till sveriges 11:e största. Staden är hem till flera statliga verk, exempelvis SMHI, Luftfartsverket och migrationsverket. Utöver det finns här en nordens största djurpark Kolmården och en hel drös andra sevärdheter.