Information om Corona-viruset

Mina studier

Utbildningar i Malmö

 

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskoleutbildningar och för privatpersoner och företag

Studera i Malmö

Sveriges tredje största stad Malmö erbjuder många möjligheter för dig som vill börja plugga. Via Yrkesakademin kan du läsa både arbetsmarknadsutbildning, yrkesvux eller yh-utbildning. Några populära kurser i Malmö vi erbjuder är: stöd och matchning(för arbetssökande) och bussförare.

Stöd och matchning görs i samarbete med Arbetsförmedlingen och är ett program för dig som är arbetssökande och vill ha hjälp att komma in i arbetslivet. Du tilldelas en handledare som hjälper dig efter dina behov – det kan exempelvis röra sig om språkstöd eller hjälp med ansökningsformulär.

YH-utbildningar i Malmö

Via Yrkesakademin kan du läsa följande Yh-utbildningar i Malmö: Reläskyddsspecialist, kvalificerad fordonstekniker och ställverk- och transformatortekniker. Läs mer om utbildningarna på varje respektive kurssida. Dessa utbildningar ges huvudsakligen på distans men då vissa kurser i Malmö kräver fysisk närvaro behöver du vara beredd på att åka hit ett par gånger per termin.

Malmö som studentstad

Malmö är tacksamt för dig som studerar då levnadskostnaderna fortfarande håller en lägre nivå än exempelvis Stockholm och Göteborg. Trots sin storlek är det enkelt att ta sig överallt med cykel.

Via Sturups flygplats har du närhet ut i världen och med tåg tar du dig över till Köpenhamn på runt trettio minuter. Malmö sägs också ha landets godaste (och billigaste!) falafel.

Studentboende i Malmö

För många som väljer att studera innebär det även en livsomställning i form av flytt till en ny stad. När du väl blivit antagen till din utbildning är det dags att leta boende.

Att hitta boende i Malmö är ofta något enklare än i exempelvis Göteborg och Stockholm men det är ändå bra att börja i tid. I Malmö finns omkring 2200 studentbostäder fördelat över alla olika stadsdelar*. Dessa går att söka via den kommunala bostadskön. Ett alternativ är också att skaffa en vanlig lägenhet för att dela med andra studenter eller sin partner. Bra ställen att söka boende på är via bostadsförmedlingssajter, olika grupper på sociala nätverk och genom vänner och bekanta.

Många väljer även att bosätta sig i grannstaden Lund, som är något mindre och känt för sitt rika studentliv. Mellan Lund och Malmö är det cirka två mil och sträckan trafikeras med både buss och tåg.

*källa: Malmö Stad

Malmö