Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Malmö.
3 Utbildningar
Sortera efter:
Arbetsmarknadsutbildning
Arbetsmarknadsutbildning
Arbetsmarknadsutbildning
Sveriges tredje största stad Malmö erbjuder många möjligheter för dig som vill börja plugga. YrkesAkademin erbjuder arbetsmarknadsutbildningar, yrkesvux eller YH-utbildning. En populära kurs vi erbjuder är bussförare.
Stöd och matchning görs i samarbete med Arbetsförmedlingen och är ett program för dig som är arbetssökande och vill ha hjälp med att komma in i arbetslivet. Du tilldelas en handledare som hjälper dig utefter dina behov – det kan till exempel röra sig om språkstöd eller hjälp med ansökningsformulär.
Via YrkesAkademin kan du läsa följande YH-utbildning i Malmö: Reläskyddsspecialist, kvalificerad fordonstekniker och ställverk- och transformationstekniker. Läs mer om utbildningarna på varje respektive kurssida. Dessa utbildningar ges huvudsakligen på distans men då vissa kurser kräver fysisk närvaro behöver du vara beredd på att åka hit ett par gånger per termin.
Att börja studera i en ny stad kan kännas spännande och läskigt på samma gång. I samband med detta kan många frågor gällande studier, boende och staden dyka upp.
Malmö är tacksamt för dig som studerar då levnadskostnaderna fortfarande håller en lägre nivå jämfört med Stockholm och Göteborg.Trots sin storlek är det enkelt att ta sig överallt med cykel. Via Sturups flygplats har du närhet ut i världen och med tåg tar du dig över till Köpenhamn på ca trettio minuter. Malmö sägs också ha landet godaste (och billigaste) falafel.
För många som väljer att studera innebär det även en livsomställning i form av flytt till en ny stad. När du väl blivit antagen till din utbildning är det dags att leta boende.
Att hitta boende i Malmö är ofta något enklare än exempelvis Göteborg och Stockholm, men det är ändå klokt att börja söka i tid. I Malmö finns omkring 2200 studentbostäder fördelat över alla olika stadsdelar*. Dessa går att söka via den kommunala bostadskön. Ett alternativ är också att skaffa en vanlig lägenhet för att dela med andra studenter eller sin partner. Bra ställen att söka boende på är via bostadsförmedlingssajter, olika grupper på sociala nätverk och genom vänner och bekanta.
Många väljer även att bosätta sig i grannstaden Lund, som är något mindre och känt för sitt rika studentliv. Mellan Lund och Malmö är det cirka två mil och sträckan trafikeras med både buss och tåg.
1275 blev Malmö för första gången omnämnd som stad. Men det var inte förens 1658, efter freden i Roskilde, som staden blev svensk.
Idag är är Malmö Sveriges tredje största tätort och Nordens sjätte största stad med hela 316 588 invånare (2018). I staden talas cirka 100 olika språk och 170 olika nationaliteter, vilket gör Malmö till en av Sveriges mest mångkulturella städer. Detta återspeglas i det stora utbud av restauranger, barer och caféer som finns i staden. Utöver det finns det även flera sevärdheter i stan. Besök Malmös landmärke Turning torso, Sveriges högsta byggnad. Eller ta en tur till Öresundsbron som binder samman Sverige med kontinenten.