Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Luleå.
10 Utbildningar
Sortera efter:
Öppen för ansökan3 dagar kvar
Yrkesvux
Öppen för ansökan3 dagar kvar
Yrkesvux
Öppen för ansökan3 dagar kvar
Yrkesvux
Öppen för ansökan3 dagar kvar
Yrkesvux
Öppen för ansökan
Program YH
Öppen för ansökan
Program YH
Arbetsmarknadsutbildning
Arbetsmarknadsutbildning
Arbetsmarknadsutbildning
Arbetsmarknadsutbildning
Planerar du att gå en utbildning i Luleå? I den natursköna staden finns många utbildningsalternativ och en bred repertoar av aktiviteter – något som lockar många studenter. På den här sidan har vi samlat alla YrkesAkademins utbildningar som du kan läsa i Luleå.
En utbildningsform som blir alltmer populär är yrkeshögskola. Det finns många anledningar till att det är så — under tiden du studerar skaffar du dig specialistkompetens inom ett område. Dessutom är utbildningarna korta (vanligtvist två år) och de flesta får anställning direkt efter avslutade studier. I Luleå erbjuder YrkesAkademin olika typer av vuxenutbildningar. Här kan du läsa yrkesvux, arbetsmarknadsutbildning och yrkeshögskoleutbildningar. För att söka en utbildning via yrkesvux ska du i första hand vända dig till vägledningscentrum eller vuxenutbildningen i den kommun du bor.
Många av de utbildningar YrkesAkademin erbjuder går att läsas på distans. De är knutna till en ort dit du behöver ta dig till för att närvara på några fysiska träffar varje termin. Däremellan kan du välja helt själv varifrån du vill studera. Upplägget kan skilja från mellan de olika kurserna och utbildningarna. Mer information om upplägget finner du på kurssidorna.
Du som saknar fullständigt gymnasiebetyg kan gå yrkesvux via YrkesAkademin. Yrkesvux är yrkesinriktad utbildning, där du läser till ett yrke. För att söka en utbildning via yrkesvux ska du i första hand vända dig till vägledningscentrum eller vuxenutbildningen i din hemkommun. De är nämligen hemkommunen som bekostar din utbildning och beslutar om du får gå den.
Att börja studera kan för många innebära en stor livsförändring. Det kan finnas mycket att tänka på och många frågor kring studier, boende och studentliv kan uppstå.
Luleå är en studentstad som erbjuder en stor repertoar av aktiviteter. Här kan du göra allt från att spela hockey och åka längdskidor till att besöka ett av Sveriges mest moderna centrum för kultur, Kulturens hus. Du som väljer att studera i Luleå kommer alltså inte behöva oroa dig för att ha tråkigt.
I Luleå finns goda kommunikationer med 31 busslinjer som förbinder staden. Söder om staden ligger Luleå-Kallax flygplats.
Har du kommit in på en utbildning i Luleå? Grattis! Då är det dags att börja söka bostad! Flertalet privata aktörer erbjuder studentbostäder i Luleå. Vanligtvis släpps de i samband med att antagningen för höstterminen släpps, så det kan vara bra att vara ute i god tid. Vill du inte bo i en studentbostad kan du söka en vanlig bostad på den privata marknaden.
Luleå bildades 1621 på den plats som idag kallas Gammelstad. Med tiden kom Luleå att bli en betydande handelsstad, med fiske som huvudnäring. På grund av den kraftiga landhöjden var staden 1649 tvungen att flyttas till ett bättre läge nära luleälvens utlopp.
Luleå ligger längs kusten i Bottenviken, Norrbottens län. Staden är Norrlands femte största tätort med sina 48 749 invånare. På grund av stadens stora stålindustri kallas staden i folkmun för Stålstaden.
Luleå har en rik kulturhistoria bland annat finns här Gammelstads kyrkstad som idag är världens största och bäst bevarade kyrkstad, med mer än 400 kyrkstugor grupperade kring Norrlands största medeltida stenkyrka. I Luleå finns även Sveriges nordligaste tekniska universitet.