Information om Corona-viruset

Mina studier

Utbildningar i Linköping

 

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Linköping.

Utbildningar i Linköping

 

Om du väljer att plugga i Linköping finns det en rad möjliga karriärvägar att ta. Yrkesakademin tillhandahåller både arbetsmarknadsutbildning och privat- och företagsutbildning. Genom att använda filtret på respektive sida kan du se vilka aktuella utbildningar som erbjuds nära dig.

 

När det gäller företagsutbildningar krävs ingen specifik kunskap eller behörighet. För att få möjlighet till att gå en arbetsmarknadsutbildning behöver du vara inskriven på Arbetsförmedlingen. Utbildningen är tänkt att ge relevant kunskap inom ett specifikt område där behovet av arbetskraft finns och därmed göra dig mer eftertraktad på marknaden.

 

Yrkesakademins utbildningar i Linköping

 

Hos Yrkesakademin kan du välja att läsa alla utbildningar som du hittar i listan här ovan. Om du inte hittar en utbildning som känns helt rätt kan du bläddra vidare bland andra orter.

 

Att ordna studentboende i Linköping

 

Så fort du blivit antagen är det bra att så snabbt som möjligt börja leta boende i Linköpings kommun. Det finns en hel del vägar att gå för att hitta studentbostäder i Linköping, bl a genom att ställa dig i den kommunala bostadskön. För varje dag du står i denna kö samlas poäng som ökar din chans att få studentbostad, det enda som krävs är att du loggar in en gång i halvåret. Dessutom går det att ställa sig i kö hos privata aktörer som tillhandahåller lägenheter och boenden i olika former.

 

Det går även att hitta studentlägenheter och hyresvärdar i närliggande Norrköping om du inte känner att det är ett måste att bo i Linköping. På olika annonssidor går det också att hitta och hyra lägenheter och boende i olika former. Ett annat tips är att gå med i lokala grupper på Facebook och leta studentbostäder i Linköping där.

 

Om Linköping

 

Linköping är en stad med anor från 1600-talet som idag är en av Sveriges största tätorter. Staden ligger i Östergötland och har idag en befolkningsmängd på lite över 100 000 invånare. Linköping har en stark koppling till Sveriges flygvapen tack vare stadens långa historia med flyg, både gällande utbildning och tillverkning. SAAB AB grundades 1937 och har flygplanstillverkning här. 1912 grundades en flygskola som senare utvecklades till Östgöta flygflottilj som än idag utbildar värnpliktiga och officerare inom flygvapnet.