Mina studier

Utbildningar i Linköping

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Linköping.

Utbildningar i Linköping

 

Linköping är Sveriges femte största stad, och hemstad till många av landets studenter. Här finns fantastiska möjligheter för dig som vill studera. YrkesAkademin har listat alla platsbaserade och ortsoberoende distansutbildningar som gör dig redo för arbetsmarknaden.

 

Yrkeshögskola i Linköping

 

Genom Yrkesakademin i Linköping kan du söka yrkeshögskola (YH), arbetsmarknadsutbildning och yrkesvux. När du går en yrkesutbildning i Linköping genom YrkesAkademin kan du räkna med att få en utbildning som ger dig jobb. Utbildningarna är korta, vanligtvis runt två år – Så att du snabbt kan tillägna dig den kunskap som krävs för att komma ut i arbetslivet.

Utöver de utbildningar som är platsbaserade har vi även ett stort utbud av ortsoberoende utbildningar som ges på distans. Läs mer om våra  distansutbildningar.

 

Hur är Linköping som studentstad?

 

Linköping är en av Sveriges populäraste studentstäder med ett mycket rikt studentliv och ett stort utbud av nöjen. Staden är fylld av studentvänliga restauranger, caféer och uteliv, med bra kommunikationer till allt. Linköping erbjuder även vacker natur med många vandringsleder och kanaler. Att hitta bostad kan vara knepigt i vilken stad man än befinner sig i, kontakta hyresvärdar som erbjuder studentbostäder i god tid innan du börjar studera din yrkesutbildning i Linköping.

 

Linköpings historia

 

Linköping är inte bara känd för sina utbildningar, här finns också historia att uppleva. Beskåda Linköpings domkyrka, medeltidens bäst bevarade katedral från 1120-talet. Ta en promenad längs Göta kanal, den 19 mil långa kanalen från år 1832. Besök något av Linköpings många museum, här finns något för alla!