Mina studier

Utbildningar i Kristianstad

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Kristianstad.

Kristianstad

 

Sveriges lägsta punkt, 2,41 meter under havsytan, finns i Kristianstad. Staden grundades år 1614 av den danske kungen Christian IV. Orten erbjuder bra möjligheter för den som vill studera. På den här sidan listar vi alla utbildningar som går att läsa i Kristianstad hos oss på YrkesAkademin. 

 

Vuxenutbildning i Kristianstad

 

En form av utbildning som blir alltmer populär är yrkeshögskola. Det finns flera anledningar; du skaffar dig bland annat specialistkompetens inom ett område och utbildningarna är korta, oftast runt två år. Dessutom får en stor andel av eleverna jobb direkt efter avslutade studier. YrkesAkademin erbjuder arbetsmarknadsutbildningar i Kristianstad men det går också att läsa utbildningar som både yrkesvux och privat – & företagsutbildningar.


Flera av de utbildningar YrkesAkademin erbjuder kan läsas på distans. De är dock knutna till en ort dit du behöver ta dig till för att närvara på några fysiska träffar varje termin. Under övrig tid kan du välja helt själv varifrån du vill studera. Upplägget kan variera mellan de olika kurserna och utbildningarna. Mer information om upplägget finner du på de specifika kurssidorna.


Utbildningar i Kristianstad

 

Vi på Yrkesakademin erbjuder utbildningar såsom fastighetsvalidering, yrkessvenska och bussförare i Kristianstad.

 

En arbetsmarknadsutbildning riktar sig till dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen och vill utbilda dig till ett yrke. Populära utbildningar i Kristianstad är exempelvis: bussförare, lastbilsförare och fastighetsutveckling.