Mina studier

Utbildningar i Karlstad

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Karlstad.

Utbildning i Karlstad

 

Vid Vänerns norra strand finner du den historiska tätorten Karlstad. Staden erbjuder goda möjligheter för den som vill studera. På den här sidan har vi samlat alla YrkesAkademins utbildningar du kan läsa i Karlstad. 

 

Vuxenutbildning i Karlstad

 

Yrkeshögskola är en utbildningsform som med tiden blivit alltmer populär. Det finns många anledningar till att det är så under tiden på utbildningen får du specialistkompetens inom ett område. Dessutom får nästan alla anställning direkt efter avslutade studier. YrkesAkademin erbjuder yrkeshögskoleutbildningar, arbetsmarknadsutbildning och yrkesvux i Karlstad.  

 

De flesta av de utbildningar YrkesAkademin erbjuder går att läsas på distans. De är bundna till en studieort dit du behöver ta dig några gånger per termin. Däremellan kan själv bestämma varifrån du vill studera.

 

Hur är Karlstad som studentstad?

 

Att börja studera i en ny stad kan kännas läskigt – men samtidigt spännande och nervkittlande. Det är fullt naturligt att många frågor rådande studier, boende och den nya staden uppstår.

 

Karlstad är en mysig stad att studera i. Med ett brett utbud av kultur, sport och uteliv behöver den som väljer att studera här inte oroa sig över att ha tråkigt. Här finns bland annat en bred repertoar av caféer, restauranger och  nattklubbar. För den kulturintresserade finns även Värmlands museum där många utställningar och föreläsningar äger rum varje år.

 

I Karlstad finns goda kommunikationer med buss och det går även lätt att ta sig runt i staden med cykel eller till fots. Från Karlstad centralstation går tåg mot Stockholm, Göteborg och Oslo. Karlstad flygplats har reguljär trafik till Stockholm samt chatertafik till flera olika destinationer.

 

 Det finns flera bostadsbolag som förmedlar studentbostäder i staden. Vill du inte bo i studentlägenhet kan söka efter ett andrahandskontrakt på den privata marknaden

 

Karlstads historia

 

Karlstad erhöll stadsprivilegier 1584. Vid den punkten fanns enbart 45 hushåll och 150 invånare i staden. Idag har Karlstad hela 91000 invånare, vilket gör staden till Sveriges 20:e största tätort. 

 

Karlstad är hem till ett av Sveriges yngsta universitet, Karlstad Universitet. Här finns även många kända företag som Löfbergs kafferosteri. Dessutom är många myndigheter, bland annat konsumentverket belägna i Karlstad. Med ett blomstrande centrum och en härlig kaffedoft från Löfbergs lila, är Karlstad en härlig stad att besöka.