Mina studier

Utbildningar i Karlskrona

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Karlskrona.

1 Utbildning

Sortera efter:

Arbetsmarknadsutbildning

Lastbilsförare

Utbildning i Karlskrona

 

Hamnstaden Karlskrona i södra Blekinge erbjuder bra möjligheter för den som vill börja studera. På den här sidan hittar du alla utbildningar YrkesAkademin erbjuder i Karlskrona. 

 

Vuxenutbildning i Karlskrona

 

Fler och fler väljer att studera på yrkeshögskola och det finns många anledningar till att det blivit så populärt. Under tiden du studerar samlar du på dig kompetenser som motsvarar de förväntningar som finns på arbetsmarknaden. Dessutom är utbildningarna är korta (oftast två år) och anställningsgraden efter avslutad utbildning är hög. I Karlskrona erbjuder YrkesAkademin arbetsmarknadsutbildning till bussförare

 

Många av de utbildningar som finns på YrkesAkademin kan du även läsa på distans. Utbildningarna är knutna till en ort dit du måste ta dig några gånger per termin, däremellan kan du helt själv bestämma varifrån du vill studera. Läs på kurssidan för mer specifik information om upplägget. 

 

Karlskrona som studentstad

 

Karlskrona är en härlig liten skärgårdsstad i södra blekinge. På grund av  stadens storleken är det lätt att ta sig genom dess kärna till fots eller på cykel. Det är går även fint att förflytta sig med någon av de tio busslinjer som trafikerar staden. Karlskrona ligger anslutning till E22 och därför har du som väljer att studera här goda kommunikationsmöjligheter till resten av Sverige och Europa. 

 

Trots Karlskronas lilla storlek finns här ett stort utbud av upplevelser och aktiviteter, såsom museum, vackra parker och mysiga caféer. Som student behöver du därför inte oroa dig för att gå sysslolös om dagarna. 

 

Söker du boende finns det i staden flera bostadsbolag som förmedlar studentbostäder. Vill du inte bo i en studentbostad kan du söka efter ett andrahandskontrakt på den privata marknaden. 

 

Karlskronas historia

 

Karlskrona grundades 1680 efter att Sverige tagit över Blekinge från danskarna. Staden blev snabbt en viktigt kuststad på grund av sitt strategiska

läge vid Östersjön. Under många år var Karlskrona Sveriges tredje största stad, och tankar på att göra staden till Sveriges huvudstad var påtagliga under stormaktstiden. Idag har Karlskrona ca 66 000 invånare i kommunen och ca 33 000 invånare i staden, vilket placerar staden som den 33:e största i Sverige (2015).  

 

Belägen i södra Blekinge har Karlskrona blivit en hamnstad med stor betydelse, både i form av historia och näringsliv. Läget har skapat naturliga förutsättningar för att arbeta med avancerad örlogsteknologi, vilket resulterat i IT-företag som bl.a. arbetar med ledande ubåtsteknologi för Sveriges försvarsmakt. Ytterligare ett stort företag kopplat till Karlskronas kustläge är familjeföretaget Stena Line med ca 400 anställda.

 

Vill du uppleva en stad i teknologisk framkant är Karlskrona definitivt en stad värd ett besök.