Mina studier

Utbildningar i Kalmar

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Kalmar.

0 Utbildningar

Sortera efter:

Utbildning i Kalmar

 

Vid Smålandskusten i sydöstra Sverige finner du Kalmar en av sveriges äldsta städer. Den kulturrika staden erbjuder goda möjligheter för den som vill studera. På den här sida finner du alla YrkesAkademins utbildningar i Kalmar. 

 

Yrkesutbildning i Kalmar 

 

En utbildningsform som blir alltmer populär är yrkeshögskola. I Kalmar erbjuder YrkesAkademin yrkeshögskoleutbildningar, arbetsmarknadsutbildning och yrkesvux. Under tiden på yrkeshögskolan samlar du på dig teoretiska och praktiska kunskaper som motsvarar de krav som finns på arbetsmarknaden. Utbildningarna är korta (vanligtvist två år) och de allra flesta får arbete direkt efter avslutade studier. 

 

De flesta av de utbildningarna som finns på YrkesAkademin går att läsas på distans. De är knutna till en ort dit du behöver ta dig till för att närvara på några fysiska träffar varje termin. Däremellan kan du välja helt själv varifrån du vill studera. Kolla på varje utbildnings individuella sida för mer information om upplägget.

 

Hur är Kalmar som studentstad?

 

Att börja plugga innebär för många en flytt och en stor förändring i livet. Det kan finnas många frågor innan gällande utbildningen och studieorten.

 

I Kalmar har du nära till det mesta och det fungerar fint att ta sig runt till fots eller på cykel. Staden är samtidigt stor nog att kunna erbjuda en hel del roliga aktiviteter till sidan av studierna. Det finns även goda kommunikationer i staden och till andra kommuner (däribland Karlskrona, Mörbylånga, Borgholm, Torsås, Nybro, Emmaboda, Mönsterås, Oskarshamn och Västervik).

Alla tätortsbussar är anpassade för resenärer med funktionsnedsättning.

 

Kalmars historia

 

Kalmar är en av Sveriges äldsta städer och kan visa upp en mängd historiska minnesmärken. Staden var tidigt en del av ett omfattande handelsutbyte

och vid mitten av 1200 var Kalmar en av nordens främsta handelsstäder. 

 

Kalmar ligger vid Smålandskusten i sydöstra Sverige och är Småland tredje största tätort (efter Jönköping och Växjö). 2018 hade Kalmar centralort 40 047 invånare. 

 

Tack vare sina många sevärdheter blev Kalmar utsedd till Sveriges sommarstad för femte gången 2018. Med flertalet museum, historiska platser som Kalmar slott och Kalmar domkyrka är det lätt att få sig en riktig kulturbomb i denna kuststad! Är du intresserad av kulturhistoria är det Kalmar du ska åka till.