Mina studier

Utbildningar i Kalix

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Kalix.

Utbildningar i Kalix

 

Omringad av vacker skärgård och badstränder ligger norrbottens pärla Kalix. Staden har ett rikt näringsliv som ständigt expanderar och ett bra studentliv. Här listar vi alla aktuella utbildningar som går att läsa hos yrkesakademin Kalix

 

Yrkeshögskola i Kalix

 

Yrkeshögskola är ett bra sätt att snabbt tillägna sig kunskaper som efterfrågas på arbetsmarknaden. YrkesAkademin Kalix erbjuder vuxenutbildningar som ger dig specialistkompetenser för yrken som verkligen efterfrågas av arbetsgivare.

 

Yrkesakademin erbjuder yrkesutbildningar som yrkeshögskola (YH), arbetsmarknadsutbildningar och yrkesvux. Det finns även möjlighet till att studera yrkeshögskola på distans.

 

Yrkesakademins yrkesutbildningar är relativt korta på upp till två år så att du snabbt kan komma ut i arbetslivet med rätt förutsättningar. Genom lärande i arbete (lia) och YrkesAkademins nära samarbete med berörda branscher får du goda möjligheter till jobb direkt efter dina studier. När du studerar yrkeshögskola är du berättigad till CSN. Upptäck Yrkesakademins utbildningar i Kalix.

 

Hur är Kalix som studentstad?

 

När du studerar på YrkesAkademin Kalix kan du räkna med en härlig studenttid. Kalix som studentstad erbjuder fantastiska stränder och en vacker skärgård med allt vad det innebär. Här finns gott om aktiviteter för den som gillar sport, friluftsliv och kultur.  

 

Kalix expanderar ständigt och har ett växande kompetensbehov som bara beräknas öka med åren. Det finns med andra ord goda förutsättningar till jobb efter utbildning i Kalix. Stora arbetsgivare i staden är Kalix kommun, Billerud Karlsborg, Part, Kalix Tele24 och Samhall.