Mina studier

Utbildningar i Jönköping

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Jönköping.

1 Utbildning

Sortera efter:

Arbetsmarknadsutbildning

Fordonsteknik

Utbildningar i Jönköping

 

Studentstaden Jönköping är Sveriges tionde största tätort. Staden erbjuder ett rikt kultur- och näringsliv, med närhet till natur och vatten. På den här sidan listar vi alla yrkesförberedande vuxenutbildningar hos YrkesAkademin i Jönköping.

 

Yrkeshögskola i Jönköping

 

Många är anledningarna till att studera på yrkeshögskola. Du får specialistkompetens inom ett yrkesområde som garanterar jobb, en stor andel studenter får jobb direkt direkt efter utbildningen. Dessutom är yrkesutbildningarna korta, vanligtvis mellan ett till två år. 

Yrkesakademin erbjuder yrkeshögskoleutbildningar, arbetsmarknadsutbildningar och yrkesvux i hela landet, på plats eller distans. Yrkesakademin i Jönköping erbjuder bland annat en populär Bussförarutbildning som ger dig en direkt ingång till arbetsmarknaden. YrkesAkademin har även ett brett utbud av distansutbildningar som är ortsoberoende.

 

Hur är Jönköping som studentstad?

 

Jönköping är en bra studentstad för vuxenutbildning, med korta avstånd och bra kommunikationer till allt du kan tänkas behöva. Här hittar du den vackra Vätterstranden, härliga promenadstråk i stad eller natur samt ett aktivt friluftsliv. Staden erbjuder goda möjligheter till shopping och härliga restauranger, caféer och uteserveringar. Det är relativt lätt att hitta studentbostad i Jönköping, ställ dig i kö hos hyresvärdar som erbjuder studentbostäder eller sök bostad på blocket.

 

Jönköpings historia

 

Den gamla fabriksstaden Jönköping kallas ibland för tändstickornas stad, med anledning av den gamla tändsticksfabriken som grundades i slutet av 1800 talet.

Idag kan vi ta del av tändstickans historia på Tändsticksmuseet i det populära tändsticksområdet som även erbjuder ett livligt uteliv med restauranger och barer.

För dig som vill få en mer övergripande historisk bild av Jönköping finns Jönköpings läns museum att uppleva.