Mina studier

Utbildningar i Falun

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Falun.

Utbildning i Falun

 

Falun är en tätort i Dalarna och centralort i Falu. Den anrika staden erbjuder goda möjligheter för den som vill studera. På den här sidan har vi samlat alla utbildningar som går att läsa på YrkesAkademin i Falun.

 

Yrkeshögskola i Falun

 

Det finns många anledningar till Yrkeshögskolorna blir allt mer populära med tiden. Under tiden du studerar samlar du på dig teoretiska och praktiska kunskaper som möter de krav som ställs på yrkesrollen. Dessutom är utbildningarna korta (oftast två år) och de flesta får arbete direkt efter avslutade studier. YrkesAkademin erbjuder yrkeshögskoleutbildningar, arbetsmarknadsutbildningar och yrkesvux i Falun.

Många av de utbildningar YrkesAkademin erbjuder går att läsas på distans. De är knutna till en ort dit du behöver ta dig till för att närvara på några fysiska träffar varje termin. Däremellan kan du välja helt själv varifrån du vill studera. Upplägget kan skilja mellan de olika kurserna och utbildningarna. Mer information om upplägget finner du på kurssidorna.

 

Falun som studentstad

 

Att börja plugga innebär för många en flytt och en stor förändring i livet. Det kan finnas många frågor innan gällande utbildningen och studieorten.

Falun är en trivsam studentstad, med fina omgivningar, mysiga caféer och parker. I Falun har du nära till det mesta och det går utmärkt att ta sig runt till fots eller med cykel. Samtidigt har staden ett rikt kulturliv med en mängd olika aktiviteter och nöjen. Goda kommunikationer med buss och flextrafik finns i staden. 

Studentboende är lätt att hitta i Falun med hjälp av Falu kommuns bostadsbolag Kopparstaden. Behöver du hjälp med att hitta boende kan kontakta Falu kommuns egen boendekoordinator. 

 

Faluns historia 

 

Man vet att invånare har bott i Falun sedan 1000-talet (och kanske så tidigt som under 700-talet) tack vare spår från det som utmärker Falun mest – Falu koppargruva. Men ändå var det inte förens 1641 som Falun officiellt blev en stad. 

 

Falun är en tätort i Dalarna och centralort i Falu kommun. Falun är Sveriges 28:e största tätort med 37 291 (2010) av kommunens sammanlagt  59 406 invånare (2019).

 

För den kulturintresserade finns en rad museum att besöka, exempelvis Falu koppargruva med tillhörande Gruvmuseet, Länsmuseet, Dalarnas Museum och Falu järnvägsmuseum. Falun har en stark folkmusiktradition och varje höst anordnas festivalen/spelmansstämman Folkmusiknatta på Folkets hus. Är man ute efter en sann kulturupplevelse är alltså Falun rätt stad att besöka.

 

Bild på Falun