Mina studier

Utbildningar i Falkenberg

Vi har utbildningar för arbetssökande via Arbetsförmedlingen, Yrkesvux-utbildning via kommuner, Yrkeshögskola (YH), samt utbildningar för privatpersoner och företag. Här nedan hittar du alla våra utbildningar i Falkenberg.

1 Utbildning

Sortera efter:

Arbetsmarknadsutbildning

Lastbilsförare

Utbildningar i Falkenberg

 

Falkenberg är en härlig västkuststad med ett rikt näringsliv och goda möjligheter för dig som vill studera yrkesutbildningar som leder till jobb.

 

Yrkesakademin erbjuder arbetsmarknadsutbildningar, yrkeshögskoleutbildningar (YH) och yrkesvux. Här listar vi de utbildningar som finns tillgängliga att söka nu i Falkenberg.

 

Yrkesutbildning Falkenberg

 

Yrkesutbildning som utbildningsform har blivit alltmer populär. Bland annat med tanke på yrkesutbildningarnas korta längd på upp till två år, vilket ger dig specialistkompetens snabbt inom yrkesgrupper som eftertraktas på arbetsmarknaden. Dessutom får en stor andel av de studerande jobb direkt efter utbildningen.YrkesAkademin erbjuder ett brett utbud av vuxenutbildningar över hela Sverige.

 

YrkesAkademin Falkenberg erbjuder bland annat utbildningar till yrken som bussförare och yrkesförare för lastbil. YrkesAkademin har även ett stort utbud av distansutbildningar som är ortsoberoende så att du kan vara bosatt där du helst vill bo. YrkesAkademins yrkesutbildningar är kostnadsfria och berättigar studiemedel från CSN.

 

Hur är Falkenberg som studentstad?

 

Att börja plugga och flytta till en ny stad är för många ett stort steg, för dig som vill plugga vuxenutbildning i Falkenberg har vi ett antal tips och råd. Falkenberg är en underbar studentstad för dig som vill bo i en mindre stad med nära tillgång till hav och natur. Här kan du kombinera dina studier med härliga havsbad på Falkenbergs långa vackra stränder och uppleva det breda utbudet av friluftsaktiviteter.

 

Förbindelserna till de närliggande städerna är goda och under sommarhalvåret blomstrar näringslivet längs hela västkusten. Falkenbergs kommun har ett gott samarbete med yrkeshögskolorna och kommunens företag, vilket ökar chansen till jobb direkt efter studierna.

 

Falkenberg historia

 

För dig som är historieintresserad och vill studera på yrkeshögskola i Falkenberg har vi samlat ett antal historiska tips. Falkenberg har ett flertal historiska landmärken som Tullbron från 1700-talet och fyren Morups Tånge från 1840-talet. Lär dig om Falkenbergs historia på något av Falkenbergs många museum, här finns bland annat Falkenbergs hembygdsmuseum och Rian Designmuseum.

 

Vallarnas friluftsteater är en känd teaterscen i Falkenberg där Stefan och Kristers sommarbuskis har underhållit Sverige varje år sedan 1996, både på plats och på tv.

 

Nära Falkenberg finner den shoppingsugna det legendariska varuhuset Gekås i Ullared som trots sin höga ålder (1967) fortfarande har långa köer dagligen från morgon till kväll.