Information om Corona-viruset

Mina studier

Stöd och matchning i Karlskoga, så här hjälper vi dig att hitta rätt jobb

 

Stöd och matchning är till för dig som behöver lite extra stöd för att hitta och söka ett jobb. Vår handledare hjälper dig att hitta ett jobb eller studier.

 

Du kan till exempel få hjälp med:

 

  • Stöd och vägledning för att hitta och söka jobb
  • Hjälp med företagskontakter
  • Studievägledning och hjälp att hitta rätt utbildning
  • Hjälp med att skriva ett bra CV anpassat efter din bransch
  • Träning inför arbetsintervjuer och träffar med arbetsgivare

 

Vi anpassar tjänsten efter vad du har för behov och vilket mål du vill nå, vare sig det är ett nytt jobb eller studier. Våra handledare utgår alltid ifrån din situation och har god erfarenhet från branschen. Vi ser fram emot att träffa just dig!

“Jag har jobbat med arbetsmarknadsutbildningar i olika former i nästan hela mitt liv, bland annat med industri och ekonomi. Jag brinner för att sätta mål och delmål för att uppnå resultat. Besitter stor kunskap och brett kontaktnät inom industrin och andra branscher på arbetsmarknaden i regionen. Prioriterar välmående, är utbildad coach och har även jobbat med rehabiliterande tjänster. Hoppas att vi ses, varmt välkommen till oss!”

Ulrika Friberg Pallin

“Jag heter Astrid och kommer från skolvärlden. Jag är i grunden fritidspedagog och lärare men har jobbat som rektor i många år. Jag har lång erfarenhet av att leda andra men också att lyssna in behov. Jag brinner för att hjälpa människor att komma till sin rätt och för mig är det personliga mötet med varje människa viktigt. Mitt mål för dig som kommer till YrkesAkademin för stöd och matchning är att vi tillsammans ska hitta din enskilda väg framåt. Jag ser fram emot att träffa dig!”

Hur går det till?

 

Du träffar din handledare varje vecka, digitalt eller fysiskt är upp till dig. Tjänsten har fyra olika nivåer, där antalet träffar skiljer sig åt. Vilken nivå som du får gå bestämmer din arbetsförmedlare.

 

Om du inte talar svenska har du möjlighet att delta på ditt modersmål. Du deltar i Stöd och Matchning i tre månader, som kan förlängas med ytterligare tre månader.

 

Har du frågor? Kontakta oss gärna på kundcenter@ya.se eller på telefon 023 – 584 00

Stöd och matchning

Ansöknings­process

Steg 1

Kontakta Arbets­förmedlingen

Arbetsförmedlingen beslutar om du har rätt att ta del av tjänsten Stöd och matchning.

 

TILL ARBETSFÖRMEDLINGEN

Steg 2

Välj YrkesAkademin som partner

På arbetsförmedlingen får du en lista på företag som arbetar med Stöd och matchning. Välj YrkesAkademin så kontaktar vi dig och bokar in en tid.

 

FRÅGOR? KONTAKTA OSS

Senaste artiklarna

1 av 3