Information om Corona-viruset

Mina studier

Rusta och Matcha i Örebro, så här hjälper vi dig att hitta rätt jobb

 

Rusta och Matcha är till för dig som behöver lite extra stöd för att hitta och söka ett jobb. Vår handledare hjälper dig att hitta ett jobb eller studier.

 

Du kan till exempel få hjälp med:

 

  • Stöd och vägledning för att hitta och söka jobb
  • Hjälp med företagskontakter
  • Studievägledning och hjälp att hitta rätt utbildning
  • Hjälp med att skriva ett bra CV anpassat efter din bransch
  • Träning inför arbetsintervjuer och träffar med arbetsgivare

 

Vi anpassar tjänsten efter vad du har för behov och vilket mål du vill nå, vare sig det är ett nytt jobb eller studier. Våra handledare utgår alltid ifrån din situation och har god erfarenhet från branschen. Vi ser fram emot att träffa just dig!

“Jag heter Helén och har jobbat i många år med att stödja och vägleda människor till arbete. Jag är van vid att möta personer med olika bakgrund eller förutsättningar och jag har själv varit arbetssökande vilket gett mig en god förståelse för de utmaningar du står inför just nu. Ser fram emot att få coacha dig på vägen mot ditt mål för ett nytt arbetsliv eller nya studier.

“Det skulle vara en stor glädje för mig att få förtroende att stötta dig på vägen mot ett jobb eller en utbildning som kan leda dit. Jag har i över 40 år fått arbeta med människor på olika sätt i flera olika länder och även inom flera olika branscher. Som exempel kan nämnas utbildningsbranschen, integration, säkerhetsbranschen, bygg, transport, sjöfart med flera. “

Trond Berg

“Jag heter Lilia Berglund och har betydande arbetslivserfarenhet från eget företagande inom bland annat inköp av bygg och inredningsvaror, transport och logistik. Jag har ett professionellt och prestigelöst förhållningssätt, är bra på att kommunicera och har lätt för att bygga relationer på alla nivåer. Hoppas vi ses!”

Lilia Berglund

“Det skulle vara en ära att få hjälpa dig vidare mot ett jobb eller utbildning för att göra dig attraktivare på arbetsmarknaden! Jag är jurist i grunden, och vidareutbildade mig till professionell coach för att jag gillar känslan av att hjälpa andra människor helt enkelt. I över 20 år har jag jobbat med att hjälpa personer som dig vidare i livet, bland annat genom coaching, utbildning och föreläsningar. “

Sven-Alex Trygg

Jag heter Ann Speychal och har tidigare arbetat många år med utbildning och ledarskapsutveckling, rehab och svåra samtal. Jag är utbildad familjeterapeut. Jag kan använda mina kompetenser och erfarenheter för att ge dig rätt stöd i en tuff tid. Vi kommer fokusera på dina drivkrafter och tillsammans bestämmer vi hur resan mot dina mål kommer se ut. Jag har ett brett kontaktnät över hela Sverige, kanske finns din framtida arbetsgivare i mitt kontaktnät? Vi ses!

Hur går det till?

 

Du träffar din handledare varje vecka, digitalt eller fysiskt är upp till dig. Tjänsten har tre olika spår, där antalet träffar skiljer sig åt. Vilket spår som du får gå bestämmer din arbetsförmedlare.

 

Om du inte talar svenska har du möjlighet att delta på ditt modersmål. Du deltar i Rusta och Matcha i sex månader, som kan förlängas med ytterligare sex månader.

 

Har du frågor? Kontakta oss gärna på kundcenter@ya.se eller på telefon 023 – 584 00

Rusta och Matcha

Ansöknings­process

Steg 1

Kontakta Arbets­förmedlingen

Arbetsförmedlingen beslutar om du har rätt att ta del av tjänsten Rusta och Matcha.

 

TILL ARBETSFÖRMEDLINGEN

Steg 2

Välj YrkesAkademin som partner

På arbetsförmedlingen får du en lista på företag som arbetar med Rusta och Matcha. Välj YrkesAkademin så kontaktar vi dig och bokar in en tid.

 

FRÅGOR? KONTAKTA OSS

Senaste artiklarna

Alla artiklar 1 av 3