Mina studier

Rusta och Matcha i Örebro, så här hjälper vi dig att hitta rätt jobb

 

Rusta och Matcha är till för dig som behöver lite extra stöd för att hitta och söka ett jobb. Vår handledare hjälper dig att hitta ett jobb eller studier.

 

Du kan till exempel få hjälp med:

 

  • Stöd och vägledning för att hitta och söka jobb
  • Hjälp med företagskontakter
  • Studievägledning och hjälp att hitta rätt utbildning
  • Hjälp med att skriva ett bra CV anpassat efter din bransch
  • Träning inför arbetsintervjuer och träffar med arbetsgivare

 

Vi anpassar tjänsten efter vad du har för behov och vilket mål du vill nå, vare sig det är ett nytt jobb eller studier. Våra handledare utgår alltid ifrån din situation och har god erfarenhet från branschen. Vi ser fram emot att träffa just dig!

“Jag heter Helén och har jobbat i många år med att stödja och vägleda människor till arbete. Jag är van vid att möta personer med olika bakgrund eller förutsättningar och jag har själv varit arbetssökande vilket gett mig en god förståelse för de utmaningar du står inför just nu. Ser fram emot att få coacha dig på vägen mot ditt mål för ett nytt arbetsliv eller nya studier.

“Jag heter Lilia Berglund och har betydande arbetslivserfarenhet från eget företagande inom bland annat inköp av bygg och inredningsvaror, transport och logistik. Jag har ett professionellt och prestigelöst förhållningssätt, är bra på att kommunicera och har lätt för att bygga relationer på alla nivåer. Hoppas vi ses!”

Lilia Berglund

Hur går det till?

 

Du träffar din handledare varje vecka, digitalt eller fysiskt är upp till dig. Tjänsten har tre olika spår, där antalet träffar skiljer sig åt. Vilket spår som du får gå bestämmer din arbetsförmedlare.

 

Om du inte talar svenska har du möjlighet att delta på ditt modersmål. Du deltar i Rusta och Matcha i sex månader, som kan förlängas med ytterligare sex månader.

 

Har du frågor? Kontakta oss gärna på kundcenter@ya.se eller på telefon 023 – 584 00

Rusta och Matcha

Ansöknings­process

Steg 1

Kontakta Arbets­förmedlingen

Arbetsförmedlingen beslutar om du har rätt att ta del av tjänsten Rusta och Matcha.

 

TILL ARBETSFÖRMEDLINGEN

Steg 2

Välj YrkesAkademin som partner

På arbetsförmedlingen får du en lista på företag som arbetar med Rusta och Matcha. Välj YrkesAkademin så kontaktar vi dig och bokar in en tid.

 

FRÅGOR? KONTAKTA OSS

Senaste artiklarna

Alla artiklar 1 av 3