Mina studier

Rusta och Matcha i Karlskoga, så här hjälper vi dig att hitta rätt jobb

 

Rusta och Matcha är till för dig som behöver lite extra stöd för att hitta och söka ett jobb. Vår handledare hjälper dig att hitta ett jobb eller studier.

 

Du kan till exempel få hjälp med:

 

  • Stöd och vägledning för att hitta och söka jobb
  • Hjälp med företagskontakter
  • Studievägledning och hjälp att hitta rätt utbildning
  • Hjälp med att skriva ett bra CV anpassat efter din bransch
  • Träning inför arbetsintervjuer och träffar med arbetsgivare

 

Vi anpassar tjänsten efter vad du har för behov och vilket mål du vill nå, vare sig det är ett nytt jobb eller studier. Våra handledare utgår alltid ifrån din situation och har god erfarenhet från branschen. Vi ser fram emot att träffa just dig!

“Jag heter Astrid och kommer från skolvärlden. Jag är i grunden fritidspedagog och lärare men har jobbat som rektor i många år. Jag har lång erfarenhet av att leda andra men också att lyssna in behov. Jag brinner för att hjälpa människor att komma till sin rätt och för mig är det personliga mötet med varje människa viktigt. Mitt mål för dig som kommer till YrkesAkademin för stöd och matchning är att vi tillsammans ska hitta din enskilda väg framåt. Jag ser fram emot att träffa dig!”

Jag heter Michael Lidman och har bakgrund i bank och försäkringsbranschen. Som tidigare företagsanalytiker, säljare och utbildare ser jag lösningar från många olika vinklar och dit vill jag bjuda in dig till att delta. Som coach är jag noggrann med att arbeta mot målet att du ska övergå till jobb eller studier. Jag nyttjar mitt och Yrkesakademins nätverk och hjälper dig att bygga upp ditt. Välkommen.

Hur går det till?

 

Du träffar din handledare varje vecka, digitalt eller fysiskt är upp till dig. Tjänsten har tre olika spår, där antalet träffar skiljer sig åt. Vilket spår som du får gå bestämmer din arbetsförmedlare.

 

Om du inte talar svenska har du möjlighet att delta på ditt modersmål. Du deltar i Rusta och Matcha i sex månader, som kan förlängas med ytterligare sex månader.

 

Har du frågor? Kontakta oss gärna på kundcenter@ya.se eller på telefon 023 – 584 00

Rusta och Matcha

Ansöknings­process

Steg 1

Kontakta Arbets­förmedlingen

Arbetsförmedlingen beslutar om du har rätt att ta del av tjänsten Rusta och Matcha.

 

TILL ARBETSFÖRMEDLINGEN

Steg 2

Välj YrkesAkademin som partner

På arbetsförmedlingen får du en lista på företag som arbetar med Rusta och Matcha. Välj YrkesAkademin så kontaktar vi dig och bokar in en tid.

 

FRÅGOR? KONTAKTA OSS

Senaste artiklarna

1 av 3